Overslaan en naar de inhoud gaan

Penetrante geur bij ingevallen bedrijfspand Venlo

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 16:04

De politie heeft de brandweer gealarmeerd na een melding van een penetrante geur bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo. De politie is zaterdag binnengevallen bij het bedrijf vanwege verdenkingen van witwassen, fraude en het overtreden van milieuregels.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Penetrante geur
De brandweer is ter plaatse bij het bedrijf aan de James Cookweg om metingen te verrichten nadat de politie een penetrante geur rook. "Deze metingen worden gedaan voor de veiligheid van de medewerkers van het onderzoek", laat een woordvoerder van de politie weten. Waar de penetrante geur vandaan komt, daar doet de politie geen uitspraak over. "Hierover kunnen wij niks zeggen in kader van het lopend onderzoek".

Verborgen ruimtes

Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn bij het bedrijf opzoek naar administratie, geld en verborgen ruimtes. Hierbij krijgen ze hulp van twee gespecialiseerde teams van defensie. Deze zoekteams kunnen met speciale apparatuur verborgen ruimtes ontdekken. De politie wil niet zeggen of de penetrante geur is vrijgekomen bij de zoektocht naar deze ruimtes.

Dure auto's
De eenheden zijn ook in verschillende woningen in Venlo binnengevallen. Het gaat mogelijk om de woningen van mensen die betrokken zijn bij het bedrijf. Bij de invallen is beslag gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen