Overslaan en naar de inhoud gaan

Penalty funest voor VVV-Venlo in Tilburg

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 21:39

VVV Venlo heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-0 verloren.

Het doelpunt viel halverwege de eerste helft na een overtreding van Christian Kum in het strafschopgebied. De penalty werd in eerste instantie gestopt door Thorsten Kirschbaum, maar Vangelis Pavlidis schoot de bal in rebound in het Venlose doel.

Cattermole
De thuisploeg probeerde al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, maar steeds stond een Venlose speler in de weg. John Yeboah kreeg na ruim dertien minuten spelen de bal van Lee Cattermole, maar de Tilburgse verdediging kopte de bal in handen van de Willem II-doelman. Een schot van Ché Nunnely verdween even later via het been van een Venlose verdediger naast het doel.

Rebound
Halverwege de eerste helft ging Christian Kum in het strafschopgebied in de fout en wees scheidsrechter Dieperink resoluut naar de stip. Kirschbaum stopte in eerste instantie de strafschop, maar moest in de rebound buigen voor het schot van Pavlidis.

Kans via Yeboah
VVV ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daartoe via John Yeboah een kans. Zijn schot ging over het doel. Datzelfde lot onderging even later een schot van Marios Vrousai. Willem II bleef aanvallen en bestookte het Venlose doel, maar dat leverde niet meer dan enkele hoekschoppen op. Kort voor rust probeerde VVV de gelijkmaker te scoren, maar doelman Wellenreuther voorkwam dat een aanval van Tobias Pachonik met een doelpunt werd afgerond.

Na de rust
Ook in de eerste minuten na rust was Willem II de ploeg die via Nunnely en Pavlidis gevaarlijk was. Doelman Kirschbaum wist echter raad met ballen van de twee schutters. Na ruim een uur spelen werd een schot van Elia Soriano op het Tilburgse doel gekeerd. VVV Venlo probeerde de gelijkmaker te forceren, maar kon doelman Wellenreuther niet verschalken. Met nog een kwartier te spelen kapte invaller Haji Wright zijn mannetje uit, maar zijn schot leverde niet meer dan een hoekschop op.

VVV Venlo probeerde in de slotfase een punt in de wacht te slepen, maar echt gevaarlijk werden de Venlonaren niet. Doelman Kirschbaum trok in de laatste minuut nog mee ten aanval, maar ook hij wist de bal uit een corner niet in het Tilburgse doel te werken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen