Overslaan en naar de inhoud gaan

Penalty funest voor VVV-Venlo in Tilburg

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 21:39

VVV Venlo heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-0 verloren.

Het doelpunt viel halverwege de eerste helft na een overtreding van Christian Kum in het strafschopgebied. De penalty werd in eerste instantie gestopt door Thorsten Kirschbaum, maar Vangelis Pavlidis schoot de bal in rebound in het Venlose doel.

Cattermole
De thuisploeg probeerde al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, maar steeds stond een Venlose speler in de weg. John Yeboah kreeg na ruim dertien minuten spelen de bal van Lee Cattermole, maar de Tilburgse verdediging kopte de bal in handen van de Willem II-doelman. Een schot van Ché Nunnely verdween even later via het been van een Venlose verdediger naast het doel.

Rebound
Halverwege de eerste helft ging Christian Kum in het strafschopgebied in de fout en wees scheidsrechter Dieperink resoluut naar de stip. Kirschbaum stopte in eerste instantie de strafschop, maar moest in de rebound buigen voor het schot van Pavlidis.

Kans via Yeboah
VVV ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daartoe via John Yeboah een kans. Zijn schot ging over het doel. Datzelfde lot onderging even later een schot van Marios Vrousai. Willem II bleef aanvallen en bestookte het Venlose doel, maar dat leverde niet meer dan enkele hoekschoppen op. Kort voor rust probeerde VVV de gelijkmaker te scoren, maar doelman Wellenreuther voorkwam dat een aanval van Tobias Pachonik met een doelpunt werd afgerond.

Na de rust
Ook in de eerste minuten na rust was Willem II de ploeg die via Nunnely en Pavlidis gevaarlijk was. Doelman Kirschbaum wist echter raad met ballen van de twee schutters. Na ruim een uur spelen werd een schot van Elia Soriano op het Tilburgse doel gekeerd. VVV Venlo probeerde de gelijkmaker te forceren, maar kon doelman Wellenreuther niet verschalken. Met nog een kwartier te spelen kapte invaller Haji Wright zijn mannetje uit, maar zijn schot leverde niet meer dan een hoekschop op.

VVV Venlo probeerde in de slotfase een punt in de wacht te slepen, maar echt gevaarlijk werden de Venlonaren niet. Doelman Kirschbaum trok in de laatste minuut nog mee ten aanval, maar ook hij wist de bal uit een corner niet in het Tilburgse doel te werken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen