Overslaan en naar de inhoud gaan

Peeters-Rademakers wint zilver op EK 14.1 straightpool

Geplaatst opmaandag 29 april 2019 - 20:15

Tamara Peeters-Rademakers heeft in Treviso bij de Europese kampioenschappen poolbiljarten als eerste Nederlandse vrouw een zilveren plak behaald.

Ze verloor in de finale van het 14.1 straightpool met 23-75 van de Russin Kristina Tkach. Tkach won twee jaar geleden ook al de titel.

Voorsprong
De poolbiljartster uit Geleen begon goed aan haar wedstrijd tegen Tkach en kwam met 23-20 voor, maar moest daarna buigen voor de Russin.

Verrassing
Peeters was zonder al te hoge verwachtingen naar Treviso afgereisd. "Het zilver was dan ook een verrassing", vertelt de Geleense tegen L1.

Kwartfinale
De poolbiljartster komt in de Noord-Italiaanse stad nog op vijf onderdelen uit en heeft inmiddels drie wedstrijden bij het 10-ball achter de rug. Zij won van de Duitse Tina Vogelmann en de Finse Tuija Soininen, maar verloor met 6-5 van Ine Helvik uit Noorwegen. Door winst in de volgende wedstrijd kan zij zich alsnog voor de kwartfinale van het 10-ball plaatsen.

Daarna komt zij nog in actie bij het 8- en 9 ball, het teamevent en de Eurotours.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen