Overslaan en naar de inhoud gaan

'Peeltroeven' moeten De Peel profileren

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 17:19

Elf bijzondere locaties in natuurgebied De Peel worden de komende tijd ontwikkeld tot zogenoemde Peeltroeven.

Bij iedere ‘troef’ komt een hoogveenzuil, bankje in de vorm van een turfkruiwagen en een bord met een historisch verhaal over desbetreffende locatie te staan.

Kunstwerken
Op enkele plekken komen kunstwerken. Met het project Peeltroeven wil toeristische club Het Peelvennootschap de natuurgebieden Mariapeel, Deurnsche Peel en de Groote Peel toeristisch beter profileren.

Financiering
De eerste Peeltroef wordt volgende maand geopend in Helenaveen. Later volgen de tien andere locaties. Zes Peeltroeven liggen in de Deurnsche Peel, twee in de Mariapeel en drie in de Groote Peel. Stichting Het Peelvennootschap wil de Peeltroeven stap voor stap realiseren. Iedere plek moet een ambassadeur hebben en iemand die zorgt voor onderhoud. Bovendien moet voor plaatsing de financiering rond zijn.

Ruim 200.000 euro
Voorzitter Gerold van der Vrande van Het Peelvennootschap schat in dat de totale projectkosten 200 á 300.000 euro bedragen. De bij het Peelvennootschap aangesloten ondernemers willen zelf een bijdrage leveren. Bovendien proberen ze de provincie Limburg en gemeenten bij het project te betrekken. Volgens Van der Vrande, eigenaar van Herberg De Morgenstond in Griendtsveen, hebben instanties als waterschap Peel en Maasvallei en tuindersorganisatie ZLTO inmiddels hun medewerking toegezegd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bomenkap natuurgebied Mariapeel van de baan na fel protest
Stank en rook door onbereikbare veenbrand bij Griendtsveen
Nog steeds overlast door natuurbrand Mariapeel
Werkzaamheden in de Peel om hoogveen te herstellen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen