Overslaan en naar de inhoud gaan

Peelpush wint volleybalderby van VC Weert

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 22:06

De volleybalsters van Peelpush hebben dinsdag gewonnen van VC Weert. De derby in Weert eindigde afgetekend in 0-3.

Peelpush uit Meijel, dat vorig jaar vierde van Nederland werd, was vooraf favoriet en maakte die favorietenrol meer dan waar.

Debutanten
VC Weert speelde met een vrijwel nieuw team, met 6 eredivisiedebutanten. De ploeg zag deze zomer drie speelsters overstappen naar Peelpush. Eén van die speelsters is Martine Kuijpers. "Ik ben niet voor niets weggegaan bij Weert en dan wil je ook laten zien dat je met je nieuwe team kunt winnen. Dat is gelukt."

Geknokt
Ook andersom werd er van club gewisseld tussen Meijel en Weert. Kim van den Boorn speelde vorig jaar nog in het tweede van Peelpush. Daar kreeg ze geen kans in het eerste team. Dus stapte ze over naar VC Weert. Zij verloor dinsdagavond van haar oude ploeg. "Ik ben tóch best tevreden. We wisten dat het heel moeilijk zou worden tegen Peelpush maar we hebben er als team heel hard voor geknokt."

Verplaatsing
De wedstrijd had eigenlijk afgelopen zaterdag al gespeeld moeten worden, maar moest worden verplaatst omdat sporthal Aan de Bron in Weert toen niet beschikbaar was. Peelpush baalde van de verplaatsing naar dinsdagavond.

Zwaar
De competitie is weliswaar pas één wedstrijd oud, maar voor voormalig topclub VC Weert lijkt het nu al een zwaar seizoen te worden. Drie spelers verhuisden deze zomer van Weert naar de concurrent in Meijel. Het team is nu gebouwd rond talenten uit de regio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VC Weert blijft zonder zege
Peelpush blijft tweede, VC Weert verliest
Peelpush wint volleybalderby van Weert
Volleybalsters Weert degraderen uit eredivisie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen