Overslaan en naar de inhoud gaan

Peelpush wint volleybalderby van VC Weert

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 22:06

De volleybalsters van Peelpush hebben dinsdag gewonnen van VC Weert. De derby in Weert eindigde afgetekend in 0-3.

Peelpush uit Meijel, dat vorig jaar vierde van Nederland werd, was vooraf favoriet en maakte die favorietenrol meer dan waar.

Debutanten
VC Weert speelde met een vrijwel nieuw team, met 6 eredivisiedebutanten. De ploeg zag deze zomer drie speelsters overstappen naar Peelpush. Eén van die speelsters is Martine Kuijpers. "Ik ben niet voor niets weggegaan bij Weert en dan wil je ook laten zien dat je met je nieuwe team kunt winnen. Dat is gelukt."

Geknokt
Ook andersom werd er van club gewisseld tussen Meijel en Weert. Kim van den Boorn speelde vorig jaar nog in het tweede van Peelpush. Daar kreeg ze geen kans in het eerste team. Dus stapte ze over naar VC Weert. Zij verloor dinsdagavond van haar oude ploeg. "Ik ben tóch best tevreden. We wisten dat het heel moeilijk zou worden tegen Peelpush maar we hebben er als team heel hard voor geknokt."

Verplaatsing
De wedstrijd had eigenlijk afgelopen zaterdag al gespeeld moeten worden, maar moest worden verplaatst omdat sporthal Aan de Bron in Weert toen niet beschikbaar was. Peelpush baalde van de verplaatsing naar dinsdagavond.

Zwaar
De competitie is weliswaar pas één wedstrijd oud, maar voor voormalig topclub VC Weert lijkt het nu al een zwaar seizoen te worden. Drie spelers verhuisden deze zomer van Weert naar de concurrent in Meijel. Het team is nu gebouwd rond talenten uit de regio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VC Weert blijft zonder zege
Peelpush blijft tweede, VC Weert verliest
Peelpush wint volleybalderby van Weert
Volleybalsters Weert degraderen uit eredivisie
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen