Peelbrand vanuit drone

Wageningen Universiteit onderzoekt oorzaak Peelbrand

De universiteit in Wageningen stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in de Deurnese Peel afgelopen voorjaar.

Peelbrand Deurne (30 mei 2020)
Opnieuw brand in de Peel

De Peelbrand bij Griendtsveen laait zaterdagavond opnieuw op.

IMG_4968
De Peel brandt nog steeds

Het was al een van de grootste natuurbranden in Nederland. Nu is de brand in de Deurnese Peel, net over de provinciegrens bij Griendtsveen, ook een van de langstdurende. Het vuur ontstond ruim vijf weken geleden en heeft ruim 800 van de 1000 hectare natuurgebied verwoest.

Peelbrand vanuit drone
Brandlucht in Meijel en omgeving: ramen en deuren dicht

De brandweer meldt woensdagochtend dat er in Meijel en omgeving een brandlucht te ruiken is. Het advies is om ramen en deuren te sluiten en ventilatiekanalen uit te zetten als er in huis sprake is van overlast door de geur.

boek Peelbrand
Brandweermannen publiceren boek over grote Peelbrand

Twee brandweermannen van de Deurnese brandweer hebben samen met een fotograaf indrukwekkende beelden van de grote Peelbrand gebundeld en gepubliceerd in een boek.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
Politiek stelt vragen naar aanleiding van Peelbrand

Een politieke partij in de gemeente Deurne wil weten wat de impact van de evacuatie tijdens de verwoestende brand in de Deurnese Peel is op de bewoners.

Brandweer stock
Opnieuw natuurbrand in Griendtsveen: 'Klein brandje'

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een natuurbrand in Griendtsveen.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Rookoverlast nablussen Peelbrand: ramen en deuren dicht

Veiligheidsregio Limburg-Noord meldt vrijdagochtend rookoverlast in de omgeving waar de afgelopen dagen de grote Peelbrand heeft gewoed.

Peelbrand, Deurnese Peel, Griendtsveen (22 apr 2020)
Peelbrand: 400 hectare natuurgebied verwoest

Door de brand in natuurgebied de Deurnese Peel, die sinds maandag woedt bij Griendtsveen, is een gebied van 400 hectare verwoest.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Peelbrand bij Griendtsveen heeft al 250 hectare verwoest

De brand in de Deurnsche Peel is een klap voor de flora en fauna. De natuur herstelt zich wel, maar zeldzame soorten als de gladde slang en levendbarende hagedis zijn verloren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten