Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas rolt rode loper uit voor de koning

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 5:59

Koning Willem-Alexander neemt dinsdag op een werkbezoek in Peel en Maas een kijkje bij twee projecten.

Hij start dinsdagmiddag in Baarlo in multifunctioneel centrum De Engelbewaarder, waar hij praat over 'zelfsturingsprojecten'.

Eigen inbreng
Vrijwilligers werken er zelf aan projecten, die variëren van bloemschikken tot koken. Maar volgens vrijwilliger Margriet Rutten kunnen bewoners er ook gewoon verslag komen doen van hun vakantie.

Kroon
Beroepskracht Nel Vaessen vindt het bezoek van de koning een kroon op het werk van de vrijwilligers: "Ik denk dat het belangrijk is dat je er voor elkaar kunt zijn en je passie kunt delen. Het samenzijn en elkaar ontmoeten is belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in de gemeente".

Trekpleister
De koning brengt ook een bezoek aan kasteel De Keverberg in Kessel. De oude ruïne is door de plaatselijke bevolking in ere hersteld. Directeur Marcel van Bergen is trots op wat er is gerealiseerd. Het kasteel heeft een metamorfose ondergaan en is nu een trekpleister voor toeristen. Ook dient het gebouw als feest- en conferentiecentrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen