Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas rolt rode loper uit voor de koning

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 5:59

Koning Willem-Alexander neemt dinsdag op een werkbezoek in Peel en Maas een kijkje bij twee projecten.

Hij start dinsdagmiddag in Baarlo in multifunctioneel centrum De Engelbewaarder, waar hij praat over 'zelfsturingsprojecten'.

Eigen inbreng
Vrijwilligers werken er zelf aan projecten, die variëren van bloemschikken tot koken. Maar volgens vrijwilliger Margriet Rutten kunnen bewoners er ook gewoon verslag komen doen van hun vakantie.

Kroon
Beroepskracht Nel Vaessen vindt het bezoek van de koning een kroon op het werk van de vrijwilligers: "Ik denk dat het belangrijk is dat je er voor elkaar kunt zijn en je passie kunt delen. Het samenzijn en elkaar ontmoeten is belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in de gemeente".

Trekpleister
De koning brengt ook een bezoek aan kasteel De Keverberg in Kessel. De oude ruïne is door de plaatselijke bevolking in ere hersteld. Directeur Marcel van Bergen is trots op wat er is gerealiseerd. Het kasteel heeft een metamorfose ondergaan en is nu een trekpleister voor toeristen. Ook dient het gebouw als feest- en conferentiecentrum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen