Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas rolt rode loper uit voor de koning

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 5:59

Koning Willem-Alexander neemt dinsdag op een werkbezoek in Peel en Maas een kijkje bij twee projecten.

Hij start dinsdagmiddag in Baarlo in multifunctioneel centrum De Engelbewaarder, waar hij praat over 'zelfsturingsprojecten'.

Eigen inbreng
Vrijwilligers werken er zelf aan projecten, die variëren van bloemschikken tot koken. Maar volgens vrijwilliger Margriet Rutten kunnen bewoners er ook gewoon verslag komen doen van hun vakantie.

Kroon
Beroepskracht Nel Vaessen vindt het bezoek van de koning een kroon op het werk van de vrijwilligers: "Ik denk dat het belangrijk is dat je er voor elkaar kunt zijn en je passie kunt delen. Het samenzijn en elkaar ontmoeten is belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in de gemeente".

Trekpleister
De koning brengt ook een bezoek aan kasteel De Keverberg in Kessel. De oude ruïne is door de plaatselijke bevolking in ere hersteld. Directeur Marcel van Bergen is trots op wat er is gerealiseerd. Het kasteel heeft een metamorfose ondergaan en is nu een trekpleister voor toeristen. Ook dient het gebouw als feest- en conferentiecentrum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen