Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas laat kliko's staan vanwege hitte

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 15:28

Inwoners van Peel en Maas die een bomvolle kliko hebben, moeten hem als het aan de gemeente ligt nog even laten staan.

Vanwege de verwachte tropische temperaturen wil de gemeente de inzameldienst ontlasten.

Vriendelijk en dringend
Peel en Maas roept burgers via Twitter 'vriendelijk en dringend' op de groene container deze week niet aan te bieden. Op deze manier hoopt de gemeente het voor de vuilnismannen iets dragelijker te maken om in de verzengde hitte te werken. "Iedereen mag natuurlijk zelf bepalen of de kliko wel of niet aan straat wordt gezet. Vol, halfvol, maakt niet uit. Zeker als er stinkende of rottende producten in zitten of zelfs maden", zegt een woordvoerder.

Snoeiafval
"Echter, er zijn ook huishoudens die veel gras of snoeiafval in de kliko hebben", zegt de gemeentewoordvoerder. "En als deze mensen een weekje kunnen of willen wachten, dan wordt dat op prijs gesteld."

Hitteprotocol
Vanwege de hitte treden er allerlei hitteprotocollen in werking. Zo adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers om goed voorbereid de weg op te gaan.

Lees ook: Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in

Record
Deze week kan het kwik stijgen tot 39 graden. De hittegolf die deze week verwacht wordt, lijkt een nieuw warmterecord te gaan zetten

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen