Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas kijkt weer naar uitgangspunten LOG

Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 6:33

De gemeente Peel en Maas heeft nog zeker twee weken nodig om te onderzoeken hoe het verder moet met het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) in Egchel.

"We moeten kijken of de uitgangspunten zoals die tien jaar geleden zijn vastgelegd, nu nog voorzien in de behoefte", liet wethouder Paul Sanders de gemeenteraad dinsdagavond weten na vragen van Lokaal Peel en Maas.

Bestemmingsplan
De toekomst van het LOG is weer actueel geworden omdat de Raad van State het bestemmingsplan, eerder deze maand nietig heeft verklaard. Of het LOG door deze uitspraak van de baan is, is nog maar de vraag.

Sanders: "We hebben verplichtingen aan de ondernemer die er gevestigd is en de oplossing kan misschien ook gevonden worden in een verbreding van de functies voor het terrein."

Nieuwe wijk
Voor de nieuwe wijk Giel Peetershof in Egchel heeft de Raad van State op 1 april wel groen licht gegeven. De start van dit bouwproject is donderdag. Het wordt een 'welstandvrije' wijk waar ruim honderd duurzame woningen gebouwd mogen worden.

Lees ook: Steep door LOG Egchelse Heide

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steep door LOG Egchelse Heide
Eén geurnorm voor boeren in kern Egchel
Vrachtwagenchauffeur trekt oliespoor door Helden
Nieuw afvalbeleid heel Peel en Maas
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen