Overslaan en naar de inhoud gaan

Peel en Maas kijkt weer naar uitgangspunten LOG

Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 6:33

De gemeente Peel en Maas heeft nog zeker twee weken nodig om te onderzoeken hoe het verder moet met het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) in Egchel.

"We moeten kijken of de uitgangspunten zoals die tien jaar geleden zijn vastgelegd, nu nog voorzien in de behoefte", liet wethouder Paul Sanders de gemeenteraad dinsdagavond weten na vragen van Lokaal Peel en Maas.

Bestemmingsplan
De toekomst van het LOG is weer actueel geworden omdat de Raad van State het bestemmingsplan, eerder deze maand nietig heeft verklaard. Of het LOG door deze uitspraak van de baan is, is nog maar de vraag.

Sanders: "We hebben verplichtingen aan de ondernemer die er gevestigd is en de oplossing kan misschien ook gevonden worden in een verbreding van de functies voor het terrein."

Nieuwe wijk
Voor de nieuwe wijk Giel Peetershof in Egchel heeft de Raad van State op 1 april wel groen licht gegeven. De start van dit bouwproject is donderdag. Het wordt een 'welstandvrije' wijk waar ruim honderd duurzame woningen gebouwd mogen worden.

Lees ook: Steep door LOG Egchelse Heide

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steep door LOG Egchelse Heide
Eén geurnorm voor boeren in kern Egchel
Vrachtwagenchauffeur trekt oliespoor door Helden
Nieuw afvalbeleid heel Peel en Maas
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen