Overslaan en naar de inhoud gaan

Pedojagers opgepakt na zware mishandeling Gennep

Geplaatst opwoensdag 19 mei 2021 - 17:50

De politie heeft zes verdachten aangehouden op verdenking van pedojagen'. De zes jongens en mannen in leeftijden van 15 tot 23 jaar zijn dinsdag opgepakt in Venray, Gennep en Siebengewald.

In deze zaak werd op 5 mei al een eerste verdachte aangehouden, zodat het totaal aantal opgepakte verdachten nu op zeven uitkomt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, laat zij woensdag weten.

Gewond
De zeven zouden betrokken zijn bij het mishandelen van iemand op 14 oktober vorig jaar in Gennep. Het slachtoffer raakte daardoor gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de zaak op het spoor omdat getuigen van het voorval de mishandeling bij de politie meldden.

Achter tralies
Van de zes dinsdag aangehouden verdachten zitten er nog vijf vast. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een verdachte is in vrijheid gesteld, maar hij blijft wel verdachte. De begin mei aangehouden verdachte is een 24-jarige man uit Gennep, die zit nog steeds in voorarrest en wordt vrijdag voorgeleid aan de raadkamer.

Oproep
Naar aanleiding van dit incident doet de politie opnieuw een dringende oproep te stoppen met dit soort pedojagen. De politie verwijst naar een reeks van incidenten het afgelopen jaar waarbij 'pedojagers' betrokken waren. "In veel gevallen werden vermeende kindermisbruikers mishandeld, bedreigd of aan de schandpaal genageld", aldus de politie Limburg. "Als je een serieus vermoeden van kindermisbruik hebt, geef dit dan meteen door aan de politie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen