Overslaan en naar de inhoud gaan

Pechvogel van Fortuna Sittard op de weg terug

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 7:47

Aanvaller Djibril Dianessy (22) is voorzichtig op de weg terug van een zware kruisbandblessure. De Fransman van Fortuna Sittard hoopt in december zijn rentree te maken.

Dat vertelt Dianessy in gesprek met L1. De vleugelspeler uit Villemomble scheurde eind maart zijn voorste kruisband af en moest onder het mes. Een pittige revalidatie volgde.

Lees ook: Seizoen voor Fortuna-speler Djibril Dianessy voorbij

Succesvol seizoen
​Door zijn blessure miste Dianessy de grote finale van het vorige seizoen, waarin Fortuna Sittard promotie naar de Eredivisie veiligstelde. En dat terwijl hij een flinke bijdrage had geleverd aan het succes van de club in de 31 wedstrijden die hij wél speelde. Daarin scoorde hij dertien keer en was hij negen keer belangrijk met een assist. De laatste zes wedstrijden, beslissend in de promotiestrijd, moest hij vanaf de tribune bekijken.

Grote favoriet
Desondanks was de aanvaller één van de grote favorieten van het Sittardse publiek. Na iedere wedstrijd werd zijn naam gescandeerd door de supporters, waarop Dianessy zich op krukken naar de tribune verplaatste om even te zwaaien. Inmiddels werkt de Fransman hard aan zijn herstel. Hij mag weer rennen en mikt op een rentree in december of, in het slechtste geval, januari.

Start Running after three months. On the Way Back... #DD11

Een bericht gedeeld door Djibril Dianessy (@djibii_dianessy) op

Eenjarig contract
De rappe buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2019 bij Fortuna Sittard. Dat betekent dat club en speler nog met elkaar om de tafel moeten als ze met elkaar door willen. Dianessy heeft het goed naar zijn zin in Sittard, maar wil zich eerst op zijn revalidatie richten. Ondertussen houdt de club oren en ogen open op de transfermarkt. Zowel op de vleugels als op het middenveld hoopt Fortuna Sittard nog een buitenkansje te strikken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen