Overslaan en naar de inhoud gaan

Pechvogel van Fortuna Sittard op de weg terug

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 7:47

Aanvaller Djibril Dianessy (22) is voorzichtig op de weg terug van een zware kruisbandblessure. De Fransman van Fortuna Sittard hoopt in december zijn rentree te maken.

Dat vertelt Dianessy in gesprek met L1. De vleugelspeler uit Villemomble scheurde eind maart zijn voorste kruisband af en moest onder het mes. Een pittige revalidatie volgde.

Lees ook: Seizoen voor Fortuna-speler Djibril Dianessy voorbij

Succesvol seizoen
​Door zijn blessure miste Dianessy de grote finale van het vorige seizoen, waarin Fortuna Sittard promotie naar de Eredivisie veiligstelde. En dat terwijl hij een flinke bijdrage had geleverd aan het succes van de club in de 31 wedstrijden die hij wél speelde. Daarin scoorde hij dertien keer en was hij negen keer belangrijk met een assist. De laatste zes wedstrijden, beslissend in de promotiestrijd, moest hij vanaf de tribune bekijken.

Grote favoriet
Desondanks was de aanvaller één van de grote favorieten van het Sittardse publiek. Na iedere wedstrijd werd zijn naam gescandeerd door de supporters, waarop Dianessy zich op krukken naar de tribune verplaatste om even te zwaaien. Inmiddels werkt de Fransman hard aan zijn herstel. Hij mag weer rennen en mikt op een rentree in december of, in het slechtste geval, januari.

Start Running after three months. On the Way Back... #DD11

Een bericht gedeeld door Djibril Dianessy (@djibii_dianessy) op

Eenjarig contract
De rappe buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2019 bij Fortuna Sittard. Dat betekent dat club en speler nog met elkaar om de tafel moeten als ze met elkaar door willen. Dianessy heeft het goed naar zijn zin in Sittard, maar wil zich eerst op zijn revalidatie richten. Ondertussen houdt de club oren en ogen open op de transfermarkt. Zowel op de vleugels als op het middenveld hoopt Fortuna Sittard nog een buitenkansje te strikken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen