Overslaan en naar de inhoud gaan

Pechvogel van Fortuna Sittard op de weg terug

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 7:47

Aanvaller Djibril Dianessy (22) is voorzichtig op de weg terug van een zware kruisbandblessure. De Fransman van Fortuna Sittard hoopt in december zijn rentree te maken.

Dat vertelt Dianessy in gesprek met L1. De vleugelspeler uit Villemomble scheurde eind maart zijn voorste kruisband af en moest onder het mes. Een pittige revalidatie volgde.

Lees ook: Seizoen voor Fortuna-speler Djibril Dianessy voorbij

Succesvol seizoen
​Door zijn blessure miste Dianessy de grote finale van het vorige seizoen, waarin Fortuna Sittard promotie naar de Eredivisie veiligstelde. En dat terwijl hij een flinke bijdrage had geleverd aan het succes van de club in de 31 wedstrijden die hij wél speelde. Daarin scoorde hij dertien keer en was hij negen keer belangrijk met een assist. De laatste zes wedstrijden, beslissend in de promotiestrijd, moest hij vanaf de tribune bekijken.

Grote favoriet
Desondanks was de aanvaller één van de grote favorieten van het Sittardse publiek. Na iedere wedstrijd werd zijn naam gescandeerd door de supporters, waarop Dianessy zich op krukken naar de tribune verplaatste om even te zwaaien. Inmiddels werkt de Fransman hard aan zijn herstel. Hij mag weer rennen en mikt op een rentree in december of, in het slechtste geval, januari.

Start Running after three months. On the Way Back... #DD11

Een bericht gedeeld door Djibril Dianessy (@djibii_dianessy) op

Eenjarig contract
De rappe buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2019 bij Fortuna Sittard. Dat betekent dat club en speler nog met elkaar om de tafel moeten als ze met elkaar door willen. Dianessy heeft het goed naar zijn zin in Sittard, maar wil zich eerst op zijn revalidatie richten. Ondertussen houdt de club oren en ogen open op de transfermarkt. Zowel op de vleugels als op het middenveld hoopt Fortuna Sittard nog een buitenkansje te strikken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen