Overslaan en naar de inhoud gaan

Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 23:06

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vindt dat de rechtszaak van politicus Jos van Rey 'veel te lang duurt'.

Hij noemde de zaak Van Rey als voorbeeld om te illustreren dat rechtszaken in hun algemeenheid te lang duren.

Zorgelijk
"Tussen het moment dat iemand van iets verdacht wordt en het moment dat we daar als samenleving helderheid over hebben, mag geen jaren en jaren zitten", zei Pechtold tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer.

Zaak Van Rey
De zaak rond Jos van Rey kwam in oktober 2012 aan het rollen toen er een inval werd gedaan. Als alles volgens planning verloopt, wordt de zaak volgend jaar, ruim drie jaar later, pas in de rechtbank behandeld.

Publiek persoon
De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer vindt het trage handelen van het Openbaar Ministerie in het geval van een publiek persoon extra zorgelijk: "Dan houdt de rechter vaak rekening met het feit dat er heel veel gedoe over geweest is. In dat kader vind ik het ook belangrijk dat we snel weten waar we aan toe zijn."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Rey ligt al drie jaar onder vuur
Liberale Volkspartij Roermond blijft Van Rey steunen
Jos van Rey
VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey
Van Rey: 'Ik ben niet gauw van slag, maar nu wel'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen