Overslaan en naar de inhoud gaan

Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 23:06

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vindt dat de rechtszaak van politicus Jos van Rey 'veel te lang duurt'.

Hij noemde de zaak Van Rey als voorbeeld om te illustreren dat rechtszaken in hun algemeenheid te lang duren.

Zorgelijk
"Tussen het moment dat iemand van iets verdacht wordt en het moment dat we daar als samenleving helderheid over hebben, mag geen jaren en jaren zitten", zei Pechtold tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer.

Zaak Van Rey
De zaak rond Jos van Rey kwam in oktober 2012 aan het rollen toen er een inval werd gedaan. Als alles volgens planning verloopt, wordt de zaak volgend jaar, ruim drie jaar later, pas in de rechtbank behandeld.

Publiek persoon
De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer vindt het trage handelen van het Openbaar Ministerie in het geval van een publiek persoon extra zorgelijk: "Dan houdt de rechter vaak rekening met het feit dat er heel veel gedoe over geweest is. In dat kader vind ik het ook belangrijk dat we snel weten waar we aan toe zijn."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Rey ligt al drie jaar onder vuur
Liberale Volkspartij Roermond blijft Van Rey steunen
Jos van Rey
VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey
Van Rey: 'Ik ben niet gauw van slag, maar nu wel'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen