Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 23:06

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vindt dat de rechtszaak van politicus Jos van Rey 'veel te lang duurt'.

Hij noemde de zaak Van Rey als voorbeeld om te illustreren dat rechtszaken in hun algemeenheid te lang duren.

Zorgelijk
"Tussen het moment dat iemand van iets verdacht wordt en het moment dat we daar als samenleving helderheid over hebben, mag geen jaren en jaren zitten", zei Pechtold tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer.

Zaak Van Rey
De zaak rond Jos van Rey kwam in oktober 2012 aan het rollen toen er een inval werd gedaan. Als alles volgens planning verloopt, wordt de zaak volgend jaar, ruim drie jaar later, pas in de rechtbank behandeld.

Publiek persoon
De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer vindt het trage handelen van het Openbaar Ministerie in het geval van een publiek persoon extra zorgelijk: "Dan houdt de rechter vaak rekening met het feit dat er heel veel gedoe over geweest is. In dat kader vind ik het ook belangrijk dat we snel weten waar we aan toe zijn."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Rey ligt al drie jaar onder vuur
Van Rey 'werpt alle aantijgingen ver van zich'
Liberale Volkspartij Roermond blijft Van Rey steunen
Jos van Rey
VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen