Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pearl Jam sprak 'wanhopige' cameraman legendarische sprong

Geplaatst opzaterdag 16 juni 2018 - 12:34

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder heeft vrijdagmiddag eindelijk gesproken met de 'wanhopige' cameraman die op de kraan zat die hij tijdens Pinkpop 1992 beklom.

Tijdens het nummer Porch klom Vedder in de camerakraan en maakte hij een duik in het publiek.

Halsbrekende toeren
Het zou een legendarische sprong worden die nu, 26 jaar later, opnieuw het gesprek van de dag is vanwege het optreden van de band in Landgraaf. Vrijdagavond stond Pearl Jam er weer op het podium; dit keer zonder halsbrekende toeren uit te halen.

Lees ook: Legendarische sprong Eddie Vedder: 'Mooiste moment ooit'

Paniekerig geschreeuw
Vedder vertelde het publiek dat hij en zijn bandleden op zoek zijn gegaan naar de cameraman. Ze dachten dat hij boos was, omdat hij tijdens de actie paniekerig zat te schreeuwen, maar niks bleek minder waar. "Hij schreeuwde naar mensen beneden aan de kraan, die het ding in bedwang hielden. Hij riep dat ze los moesten laten als ik ging springen, omdat hij anders gekatapulteerd zou worden", riep de frontman richting het publiek.

Taxi
Eddie Vedder sprak de cameraman vrijdagmiddag in Landgraaf. De inmiddels gepensioneerde Bart van Rhijn werd met een taxi opgehaald en naar het Pinkpop-terrein gebracht voor een ontmoeting met de band.

Volop lof
Het optreden vrijdagavond werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Er klonk na afloop volop lof voor de show van Pearl Jam.

Geniet hier nog eens van de legendarische sprong in 1992

Lees en bekijk hier alles over Pinkpop 2018.

Je volgt Pinkpop 2018 ook via L1 Radio en TV. Bekijk hier de details.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen