Overslaan en naar de inhoud gaan

Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 15:42

Bloemschikker Paul Deckers uit Posterholt is ook dit jaar de hoofdarrangeur van het bloemenfeest op het Sint-Pietersplein, wanneer de paus daar temidden van Nederlandse bloemen zijn paaszegen uitspreekt.

Paus Franciscus zal op 1 april het Urbi en Orbi uitspreken. De orchideesoort cymbidium, in groene en gele kleuren, vormt dit keer de blikvanger.

In overleg
Deckers had ook tijdens de vorige twee edities de leiding in handen. Hij maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. Deckers noemt de cymbidium een 'krachtige, stevige en pure' bloem.

Lees ook: Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Arrangementen
Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Op de trappen van het Sint-Pietersplein en op het balkon van de paus komen talrijke arrangementen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden rozen, delphiniums (ridderspoor), lelies en meer dan 40.000 bolbloemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen