Overslaan en naar de inhoud gaan

Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 15:42

Bloemschikker Paul Deckers uit Posterholt is ook dit jaar de hoofdarrangeur van het bloemenfeest op het Sint-Pietersplein, wanneer de paus daar temidden van Nederlandse bloemen zijn paaszegen uitspreekt.

Paus Franciscus zal op 1 april het Urbi en Orbi uitspreken. De orchideesoort cymbidium, in groene en gele kleuren, vormt dit keer de blikvanger.

In overleg
Deckers had ook tijdens de vorige twee edities de leiding in handen. Hij maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. Deckers noemt de cymbidium een 'krachtige, stevige en pure' bloem.

Lees ook: Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Arrangementen
Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Op de trappen van het Sint-Pietersplein en op het balkon van de paus komen talrijke arrangementen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden rozen, delphiniums (ridderspoor), lelies en meer dan 40.000 bolbloemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen