Overslaan en naar de inhoud gaan

Paus Franciscus krijgt Karelsprijs 2016

Geplaatst opwoensdag 23 december 2015 - 14:37

Paus Franciscus krijgt de Karelsprijs 2016. Dit is woensdag in de stad van deze Europese vredesprijs, Aken, bekendgemaakt.

De paus is volgens de verleners van de prijs 'een persoonlijkheid die in de huidige moeilijke tijden in de Europese en in de wereldpolitiek een boodschap van hoop en bemoediging uitstraalt naar talrijke burgers die in Europa hun plaats zoeken', meldt de Aachener Zeitung.

Rome
De prijs wordt bij wijze van uitzondering volgend jaar niet in Aken maar in Rome uitgereikt.

Karel de Grote
De Karelsprijs is genoemd naar de Europese keizer en koning Karel de Grote, die in 814 in Aken overleed. De prijs wordt sinds 1950 verleend voor bijzondere verdiensten voor de Europese eenwording.

Andere grootheden
Onder de 'groten van Europa' die de prijs eerder kregen zijn Winston Churchill (1956), Helmut Kohl en François Mitterrand (1988), koningin Beatrix (1996), de euro (2002), paus Johannes Paulus II (2004) en Angela Merkel (2008).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Karlspreis uitgereikt aan Paus Franciscus
Awacs-toestellen gaan Pools luchtruim bewaken
Paus spreekt warm woord tegen Limburgse schutters
Limburgse schutters keren terug van Paus-bezoek
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen