Paus spreekt warm woord tegen Limburgse schutters

Paus Franciscus had zondag tijdens zijn wekelijkse openbare gebed vanuit het raam van zijn werkkamer een speciaal warm woord voor een Limburgs gezelschap.

Limburgse schutters keren terug van Paus-bezoek

Tachtig Limburgse schutters zijn teruggekeerd van hun bezoek aan Rome.

Limburgse schutters naar de paus

Een delegatie Limburgse schutters gaat volgende maand naar Rome.

Awacs-toestellen gaan Pools luchtruim bewaken

Toestellen van de Awacs-basis in Geilenkirchen gaan de komende dagen het luchtruim boven het Poolse Krakau beveiligen.

Karlspreis uitgereikt aan Paus Franciscus

Paus Francicus ontvangt vrijdag de internationale Karlspreis.

Kerstinterview Bisschop Frans Wiertz
Bisschop Wiertz: ‘Kerk thuis voor iedereen’

Bisschop Frans Wiertz van Roermond omarmt de uitspraken van paus Franciscus naar aanleiding van de twee bisschoppensynodes over het gezin, die in 2014 en 2015 zijn gehouden.

Posterholtse bloemist chef d'equipe Urbi et Orbi-bloemen

Bloemist Paul Deckers uit Posterholt is vanaf dit jaar hoofd van de Nederlandse ploeg die het Vaticaan met bloemen aankleedt voor het Urbi et Orbi, de jaarlijkse paaswens van de Paus.

Paus Franciscus krijgt Karelsprijs 2016

Paus Franciscus krijgt de Karelsprijs 2016. Dit is woensdag in de stad van deze Europese vredesprijs, Aken, bekendgemaakt.

Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly

Paus Franciscus heeft Benoit Wesly, voorman van de Joodse gemeenschap in Limburg, benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Sylvester.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten