Overslaan en naar de inhoud gaan

Pauliena Rooijakkers finisht als zestiende in La Course

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 14:11

Pauliena Rooijakkers is als zestiende gefinisht in La Course by Le Tour de France. De wielrenster uit Venray was daarmee de beste renster van WaowDeals Pro Cycling in deze eendaagse wedstrijd in de Franse Alpen.

Ploeggenote en kopvrouw Sabrina Stultiens vervulde in La Course geen rol van betekenis en kwam in een groep van 16 rensters in de achterhoede over de streep.

Van Vleuten
Annemiek van Vleuten, die afgelopen zondag de Giro Rosa op haar naam schreef, won La
Course voor het tweede achtereenvolgende jaar. Zij joeg in de laatste kilometers van de 112,5 kilometer lange wedstrijd op Anna van der Breggen van Boels-Dolmans Cycling Team en ging haar 25 meter voor de streep in Le Grand-Bornand voorbij.

Kopgroep
Een kopgroep van vijf rensters bouwde een voorsprong op van maximaal twee minuten. Van de vijf hield Leah Thomas het langst stand. De Deense
Cecilie Uttrup Ludwig trok op de Col de Romme ten aanval en werd achtervolgd door Lucinda Brand.

Zij moest op de slotklim, de Col de la Colombière, passen en Ludwig werd door Van Vleuten, Van der Breggen en de Canadese Moolman achterhaald. Een kilometer voor de top ontsnapte Van der Breggen, bouwde in de afdaling naar Le Grand-Bornand een lichte voorsprong op Van Vleuten op, maar moest kort voor de streep capituleren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen