Overslaan en naar de inhoud gaan

Pauliena Rooijakkers en Kylie Waterreus vinden nieuwe ploeg

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 14:21

De wielrensters Pauliena Rooijakkers en Kylie Waterreus hebben beiden voor komend seizoen een nieuwe ploeg gevonden.

Rooijakkers rijdt de komende twee seizoen voor de Duitse wielerploeg Canyon-SRAM. Kylie Waterreus maakt de overstap naar het Belgische Team Lotto-Soudal.

Rooijakkers
Pauliena Rooijakkers wil zich bij haar nieuwe ploeg meer gaan toeleggen op het rijden van goede klassementen in heuvelachtige etappekoersen.

De uit Venray afkomstige Rooijakkers geeft aan dat ze toe is aan een volgende stap in haar carrière: "Ik ben een echte klimmer. De nerveuze races passen niet zo goed bij mij. Ik hou echt van klimmen en vechten tegen de bergen en tegen mezelf. Het rijden van een klassement in etappekoersen is iets waar ik echt aan werk en is de volgende stap in mijn loopbaan."

Katarzyna Niewiadoma
Teammanager Ronny Lauke geeft aan dat de Limburgse wielrenster op voorspraak van toprenster Katarzyna Niewiadoma bij de ploeg is gehaald. Rooijakkers heeft vooral tijdens lange, zware beklimmingen in Italië en Spanje indruk gemaakt. Zo was zij onlangs winnares van de bolletjestrui in de Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche

Tour de France Femmes
"De koersen in Baskenland zijn voor mij op het lijf geschreven, en ik kijk uit naar de Tour de France Femmes volgend jaar", blikt Rooijakkers al vooruit naar het volgende seizoen. De 28-jarige renster neemt bij haar overstap naar haar nieuwe ploeg veel ervaring mee. Ze maakt al tien jaar deel uit van het vrouwenpeloton. De laatste vier jaar reed ze voor Team LIV-Racing.

Waterreus
Kylie Waterreus zal komend seizoen de kleuren van de Belgische ploeg Lotto-Soudal dragen. De ploegleiding geeft aan dat de uit Ulestraten afkomstige renster een versterking voor de klassiekers is. Het afgelopen seizoen liet de 23-jarige renster zich geregeld in de Vlaamse klassiekers van voren zien.

Val op de training
Vanwege een zware val tijdens een training is Waterreus op dit moment uitgeschakeld. De renster revalideert op dit moment van een schaambeenbreuk en twee breuken in haar bekken. Des te opmerkelijk is het dat Team Lotto-Soudal haar voor komend seizoen heeft vastgelegd. De ploegleiding heeft er het volste vertrouwen in dat Waterreus in het nieuwe seizoen sterker terugkomt.

World Tourwedstrijden
Waterreus reed twee seizoenen voor het Multum Accountants Ladies Cycling Team. Deze Belgische ploeg kon vanwege haar continentale status echter niet aan alle Word Tourwedstrijden deelnemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen