Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Penders per direct weg bij MVV

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 22:34

MVV Maastricht gaat verder zonder algemeen directeur Paul Penders.

Dat is de uitkomst van de aangekondigde grondige evaluatie door de Maastrichtse club. Het contract is in onderling overleg ontbonden.

Promotie
MVV kent een slecht seizoen. De club liet, bij monde van Penders, in de afgelopen zomer nog weten binnen twee jaar te willen promoveren naar de Eredivisie. De Sterrendragers bivakkeren echter sinds de seizoensstart in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor promotie ver weg is. Zondag gaf MVV in de derby op bezoek bij Roda JC de eerste uitzege op de rivaal sinds 1991 in de absolute slotfase uit handen.

Indringende gesprekken
Verder laat de club weten dat er ook indringende gesprekken zijn gevoerd met trainer Fuat Usta. Ondanks de tegenvallende resultaten mag hij blijven. 'Wij hebben het vertrouwen dat Fuat en technische staf met een gemotiveerde spelersgroep dit seizoen kan afmaken en de weg naar boven weet te vinden', aldus de club.

Lees ook: Tumultueuze derby eindigt in gelijkspel

Financieel lastig
Daarnaast laten steeds meer sponsoren en supporters de club links liggen. De kaartverkoop bij thuiswedstrijden in De Geusselt valt tegen. Ook weigert een aantal sponsoren te betalen, waardoor de club het financieel lastig heeft. "We kunnen de tegenvallers opvangen met eigen vermogen, maar dat wil je eigenlijk niet", zei Penders daarover in december.

De club laat nu weten open te staan voor belangstelling van investeerders om meer financiële slagkracht te krijgen.

Lees ook: Stevige evaluatie bij MVV, club laat ambitie los

Achterban
Een deel van de MVV-aanhang drong al langere tijd aan op het vertrek van Penders. Dat deel van de achterban eiste ook het vertrek van technisch manager Ron Elsen én hoofdtrainer Fuat Usta. Elsen en Usta blijven vooralsnog wél op hun post.

Opvolger
Penders, oud-speler van de club, stond zo'n 3,5 jaar aan het roer bij MVV. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen