Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Penders per direct weg bij MVV

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 22:34

MVV Maastricht gaat verder zonder algemeen directeur Paul Penders.

Dat is de uitkomst van de aangekondigde grondige evaluatie door de Maastrichtse club. Het contract is in onderling overleg ontbonden.

Promotie
MVV kent een slecht seizoen. De club liet, bij monde van Penders, in de afgelopen zomer nog weten binnen twee jaar te willen promoveren naar de Eredivisie. De Sterrendragers bivakkeren echter sinds de seizoensstart in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor promotie ver weg is. Zondag gaf MVV in de derby op bezoek bij Roda JC de eerste uitzege op de rivaal sinds 1991 in de absolute slotfase uit handen.

Indringende gesprekken
Verder laat de club weten dat er ook indringende gesprekken zijn gevoerd met trainer Fuat Usta. Ondanks de tegenvallende resultaten mag hij blijven. 'Wij hebben het vertrouwen dat Fuat en technische staf met een gemotiveerde spelersgroep dit seizoen kan afmaken en de weg naar boven weet te vinden', aldus de club.

Lees ook: Tumultueuze derby eindigt in gelijkspel

Financieel lastig
Daarnaast laten steeds meer sponsoren en supporters de club links liggen. De kaartverkoop bij thuiswedstrijden in De Geusselt valt tegen. Ook weigert een aantal sponsoren te betalen, waardoor de club het financieel lastig heeft. "We kunnen de tegenvallers opvangen met eigen vermogen, maar dat wil je eigenlijk niet", zei Penders daarover in december.

De club laat nu weten open te staan voor belangstelling van investeerders om meer financiële slagkracht te krijgen.

Lees ook: Stevige evaluatie bij MVV, club laat ambitie los

Achterban
Een deel van de MVV-aanhang drong al langere tijd aan op het vertrek van Penders. Dat deel van de achterban eiste ook het vertrek van technisch manager Ron Elsen én hoofdtrainer Fuat Usta. Elsen en Usta blijven vooralsnog wél op hun post.

Opvolger
Penders, oud-speler van de club, stond zo'n 3,5 jaar aan het roer bij MVV. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen