Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Paul-Jean Jessen met neefje in halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 18:22

LVK-veteraan Paul-Jean Jessen (57) uit Sittard staat voor het eerst met een familielid op de planken. Samen met zijn neefje Tristan Jessen (20) staat hij als ‘Jesse & Jesse’ in de halve finale van het LVK.

Paul-Jean Jessen nam in totaal zes keer als soloartiest aan het LVK deel. In 2014 vormde hij een zangduo met Christel Wouters en in 2014 stond Jessen met ‘Trio 046’ in de finale van het LVK.

Appje
De geboorte van het Sittardse LVK-duo ‘Jesse en Jesse’ vond afgelopen zomer in Griekenland plaats. Tristan Jessen kreeg tijdens zijn vakantie op een Grieks eiland een appje van zijn oom. “Hij vroeg of ik interesse had om met hem aan het LVK van 2019 deel te nemen. Ik was gelijk enthousiast en zei ja”, zegt Tristan Jessen.

Harmonierivaliteit
Het is niet alleen een bijzonder duo omdat ze familie van elkaar zijn. Het is ook bijzonder omdat Tristan lid is van de Philharmonie en Paul-Jean van Harmonie St. Joseph. Beide harmonieën zijn afkomstig uit Sittard en van oudsher ligt dat nogal gevoelig. “Vroeger was de rivaliteit groter, maar nu is dat niet meer zo. We staan nu bijvoorbeeld tijdens het Oktoberfeest in Sittard met de twee harmonieën samen te spelen. Dus dat gaat gewoon goed”, zegt Jessen-junior. Volgens Paul-Jean zal dat zeker geen rol spelen als ‘Jesse & Jesse’ op het podium staat.

Speciaal
Paul-Jean Jessen kijkt reikhalzend uit naar de halve finale van het LVK. “Het zal een speciaal LVK voor mij worden aangezien ik nu met mijn neefje op het podium sta. In het verleden stond ik met wat meer ervaren artiesten op het podium”, zegt Paul-Jean Jessen. Ondanks de geringe ervaring van Tristan heeft Paul-Jean er alle vertrouwen in. “Ik heb er zin in!”

LVK-ervaring
Met negen deelnames beschikt Paul-Jean Jessen natuurlijk over de nodige LVK-ervaring. Voor Tristan zal het de eerste keer zijn dat hij zijn zangkunsten voor een groter publiek mag vertonen. “Ik heb in het verleden wel eens wat nummers voor de ‘Zittesje vastelaoves CD’ gezongen. Maar toen had ik nog een kinderstem. Dit zal dus een hele nieuwe ervaring voor mij worden.”

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen