Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Paul-Jean Jessen met neefje in halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 18:22

LVK-veteraan Paul-Jean Jessen (57) uit Sittard staat voor het eerst met een familielid op de planken. Samen met zijn neefje Tristan Jessen (20) staat hij als ‘Jesse & Jesse’ in de halve finale van het LVK.

Paul-Jean Jessen nam in totaal zes keer als soloartiest aan het LVK deel. In 2014 vormde hij een zangduo met Christel Wouters en in 2014 stond Jessen met ‘Trio 046’ in de finale van het LVK.

Appje
De geboorte van het Sittardse LVK-duo ‘Jesse en Jesse’ vond afgelopen zomer in Griekenland plaats. Tristan Jessen kreeg tijdens zijn vakantie op een Grieks eiland een appje van zijn oom. “Hij vroeg of ik interesse had om met hem aan het LVK van 2019 deel te nemen. Ik was gelijk enthousiast en zei ja”, zegt Tristan Jessen.

Harmonierivaliteit
Het is niet alleen een bijzonder duo omdat ze familie van elkaar zijn. Het is ook bijzonder omdat Tristan lid is van de Philharmonie en Paul-Jean van Harmonie St. Joseph. Beide harmonieën zijn afkomstig uit Sittard en van oudsher ligt dat nogal gevoelig. “Vroeger was de rivaliteit groter, maar nu is dat niet meer zo. We staan nu bijvoorbeeld tijdens het Oktoberfeest in Sittard met de twee harmonieën samen te spelen. Dus dat gaat gewoon goed”, zegt Jessen-junior. Volgens Paul-Jean zal dat zeker geen rol spelen als ‘Jesse & Jesse’ op het podium staat.

Speciaal
Paul-Jean Jessen kijkt reikhalzend uit naar de halve finale van het LVK. “Het zal een speciaal LVK voor mij worden aangezien ik nu met mijn neefje op het podium sta. In het verleden stond ik met wat meer ervaren artiesten op het podium”, zegt Paul-Jean Jessen. Ondanks de geringe ervaring van Tristan heeft Paul-Jean er alle vertrouwen in. “Ik heb er zin in!”

LVK-ervaring
Met negen deelnames beschikt Paul-Jean Jessen natuurlijk over de nodige LVK-ervaring. Voor Tristan zal het de eerste keer zijn dat hij zijn zangkunsten voor een groter publiek mag vertonen. “Ik heb in het verleden wel eens wat nummers voor de ‘Zittesje vastelaoves CD’ gezongen. Maar toen had ik nog een kinderstem. Dit zal dus een hele nieuwe ervaring voor mij worden.”

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen