Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Paul-Jean Jessen met neefje in halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 18:22

LVK-veteraan Paul-Jean Jessen (57) uit Sittard staat voor het eerst met een familielid op de planken. Samen met zijn neefje Tristan Jessen (20) staat hij als ‘Jesse & Jesse’ in de halve finale van het LVK.

Paul-Jean Jessen nam in totaal zes keer als soloartiest aan het LVK deel. In 2014 vormde hij een zangduo met Christel Wouters en in 2014 stond Jessen met ‘Trio 046’ in de finale van het LVK.

Appje
De geboorte van het Sittardse LVK-duo ‘Jesse en Jesse’ vond afgelopen zomer in Griekenland plaats. Tristan Jessen kreeg tijdens zijn vakantie op een Grieks eiland een appje van zijn oom. “Hij vroeg of ik interesse had om met hem aan het LVK van 2019 deel te nemen. Ik was gelijk enthousiast en zei ja”, zegt Tristan Jessen.

Harmonierivaliteit
Het is niet alleen een bijzonder duo omdat ze familie van elkaar zijn. Het is ook bijzonder omdat Tristan lid is van de Philharmonie en Paul-Jean van Harmonie St. Joseph. Beide harmonieën zijn afkomstig uit Sittard en van oudsher ligt dat nogal gevoelig. “Vroeger was de rivaliteit groter, maar nu is dat niet meer zo. We staan nu bijvoorbeeld tijdens het Oktoberfeest in Sittard met de twee harmonieën samen te spelen. Dus dat gaat gewoon goed”, zegt Jessen-junior. Volgens Paul-Jean zal dat zeker geen rol spelen als ‘Jesse & Jesse’ op het podium staat.

Speciaal
Paul-Jean Jessen kijkt reikhalzend uit naar de halve finale van het LVK. “Het zal een speciaal LVK voor mij worden aangezien ik nu met mijn neefje op het podium sta. In het verleden stond ik met wat meer ervaren artiesten op het podium”, zegt Paul-Jean Jessen. Ondanks de geringe ervaring van Tristan heeft Paul-Jean er alle vertrouwen in. “Ik heb er zin in!”

LVK-ervaring
Met negen deelnames beschikt Paul-Jean Jessen natuurlijk over de nodige LVK-ervaring. Voor Tristan zal het de eerste keer zijn dat hij zijn zangkunsten voor een groter publiek mag vertonen. “Ik heb in het verleden wel eens wat nummers voor de ‘Zittesje vastelaoves CD’ gezongen. Maar toen had ik nog een kinderstem. Dit zal dus een hele nieuwe ervaring voor mij worden.”

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen