Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul-Jean Jessen met neefje in halve finale LVK

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 18:22

LVK-veteraan Paul-Jean Jessen (57) uit Sittard staat voor het eerst met een familielid op de planken. Samen met zijn neefje Tristan Jessen (20) staat hij als ‘Jesse & Jesse’ in de halve finale van het LVK.

Paul-Jean Jessen nam in totaal zes keer als soloartiest aan het LVK deel. In 2014 vormde hij een zangduo met Christel Wouters en in 2014 stond Jessen met ‘Trio 046’ in de finale van het LVK.

Appje
De geboorte van het Sittardse LVK-duo ‘Jesse en Jesse’ vond afgelopen zomer in Griekenland plaats. Tristan Jessen kreeg tijdens zijn vakantie op een Grieks eiland een appje van zijn oom. “Hij vroeg of ik interesse had om met hem aan het LVK van 2019 deel te nemen. Ik was gelijk enthousiast en zei ja”, zegt Tristan Jessen.

Harmonierivaliteit
Het is niet alleen een bijzonder duo omdat ze familie van elkaar zijn. Het is ook bijzonder omdat Tristan lid is van de Philharmonie en Paul-Jean van Harmonie St. Joseph. Beide harmonieën zijn afkomstig uit Sittard en van oudsher ligt dat nogal gevoelig. “Vroeger was de rivaliteit groter, maar nu is dat niet meer zo. We staan nu bijvoorbeeld tijdens het Oktoberfeest in Sittard met de twee harmonieën samen te spelen. Dus dat gaat gewoon goed”, zegt Jessen-junior. Volgens Paul-Jean zal dat zeker geen rol spelen als ‘Jesse & Jesse’ op het podium staat.

Speciaal
Paul-Jean Jessen kijkt reikhalzend uit naar de halve finale van het LVK. “Het zal een speciaal LVK voor mij worden aangezien ik nu met mijn neefje op het podium sta. In het verleden stond ik met wat meer ervaren artiesten op het podium”, zegt Paul-Jean Jessen. Ondanks de geringe ervaring van Tristan heeft Paul-Jean er alle vertrouwen in. “Ik heb er zin in!”

LVK-ervaring
Met negen deelnames beschikt Paul-Jean Jessen natuurlijk over de nodige LVK-ervaring. Voor Tristan zal het de eerste keer zijn dat hij zijn zangkunsten voor een groter publiek mag vertonen. “Ik heb in het verleden wel eens wat nummers voor de ‘Zittesje vastelaoves CD’ gezongen. Maar toen had ik nog een kinderstem. Dit zal dus een hele nieuwe ervaring voor mij worden.”

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen