Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul en Freek winnen Toon Hermans Award

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 22:10

Paul van Vliet en Freek de Jonge hebben de 5e Toon Hermans Award gewonnen, de prijs voor de instandhouding van de artistieke nalatenschap en het gedachtengoed van Toon.

Zaterdag is het honderd jaar geleden dat Hermans in Sittard geboren werd. De prijs werd maandagavond in Carré uitgereikt tijdens het gala TOON 100 jaar.

Twee artiesten
Vanwege de honderdste geboortedag van Toon Hermans besloot de organisatie de prijs aan twee artiesten toe te kennen. De Jonge en Van Vliet kregen de prijs mede vanwege de vriendschap die ze met Hermans onderhielden.

De prijs werd vier keer eerder uitgereikt: in 2002 aan Mini & Maxi, in 2007 aan André van Duin, in 2010 aan de gemeente Sittard-Geleen en in 2014 aan gitarist Benny Ludemann.

Ster
Hoewel Hermans in 2000 overleed, straalt zijn ster nog steeds. In Sittard zijn ze al maanden bezig met het feit dat hun beroemdste stadgenoot een eeuw geleden het levenslicht aanschouwde.

Zoon Maurice Hermans presenteert er op 17 december een avond, waar wordt ingegaan op de Sittardse wortels en inspiratiebronnen van zijn vader.

Expositie
De Hermans-expositie in het voormalige V&D-gebouw in de stad is met een maand verlengd tot eind januari en wordt uitgebreid, eerst met een kamer waar mensen hun herinneringen aan Toon kunnen achterlaten en later met een hoofdstuk over de relatie van de artiest met het carnaval.

Komende zaterdag, op de 100ste geboortedag van Toon Hermans, staan verschillende programma's op L1 Radio in het teken van de cabaretier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ode aan Toon Hermans op oudejaarsavond op tv
Cabaretiers bewijzen tv-eer aan Toon Hermans
Expositie Toon Hermans in V&D Sittard verlengd
Toon Hermans
Nederland viert een eeuw Toon Hermans
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen