Overslaan en naar de inhoud gaan

Patissier uit Meerssen mag zich de beste van Frankrijk noemen

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 15:04

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar het is hem gelukt. Patissier Sebastian Trudelle uit Meerssen mag zich de beste patissier van Frankrijk noemen.

De eervolle onderscheiding die bij de titel 'Meilleur Ouvrier de France' hoort, wordt in Parijs persoonlijk uitgereikt door de Franse president Emmanuel Macron.

'Gekkenhuis'
De uitreiking is volgend jaar in januari, maar veel tijd om daar al bij stil te staan hebben Sebastiaan en zijn partner Jennifer Heijnen niet. "Het is een gekkenhuis in onze zaak in Meerssen. En dat komt natuurlijk ook door alle aandacht die deze uitverkiezing met zich meebrengt."

Video: L1

Opgelucht
Eens in de vier jaar wordt de wedstrijd der wedstrijden voor banketbakkers gehouden. Jennifer, die zelf ook patissier is, kan er nu om lachen maar ze is opgelucht dat de stress van de loodzware competitie achter hun ligt. "Sebastiaan heeft er een jaar lang alles voor gegeven. Dat was privé niet altijd gemakkelijk. Ik heb me met onze twee kinderen vaak een alleenstaande moeder gevoeld. Hij was er nooit."

L'amour
De basis voor de meesterkunsten van de Fransman in Meerssen liggen in zijn vaderland. "Mijn moeder heeft me heel veel geleerd. Ook zij wilde ver komen in het vak, maar moest haar ambities bijstellen toen ze mij kreeg." Volgens Sebastian is het vooral de kunst van niet opgeven. "Wat voor gebak je ook wilt maken, hou het altijd simpel. Nooit te veel ingrediënten gebruiken, want dat gaat ten koste van de smaak. En l’amour is het allerbelangrijkste. Zonder liefde in je werk kom je nergens."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen