Overslaan en naar de inhoud gaan

Patiënten voorlopig niet geholpen door fout verzekeraar

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 9:55

Patiënten die een zorgverzekering hebben afgesloten bij VGZ, kunnen spoedig tegen langere wachttijden aanlopen bij Zuyderland.

Het ziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, laat dat vrijdag weten.

Budget
In een persbericht geeft Zuyderland aan dat VGZ te weinig zorg heeft ingekocht voor dit jaar. Daardoor zal een aantal patiënten zes weken moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden. "We hebben VGZ in april al op de hoogte gebracht, maar na maanden van overleg zijn we niet tot een passende oplossing gekomen", zegt bestuurder Roel Goffin.

Pijnlijk
Goffin noemt het een 'pijnlijke beslissing'. "Zuyderland dreigt voor het tweede jaar op rij zorg aan patiënten voor eigen rekening te moeten nemen. Dat kunnen we niet blijven volhouden", vertelt de bestuurder. VGZ zou foute inschattingen te hebben gemaakt bij het inkopen van de zorg, zowel over het aantal patiënten als over de ernst van de aandoeningen van zijn klanten.

Lees ook: VGZ vergoedt extra reiskosten voor geweigerde patiënten

Orthopedie en chirurgie
Overigens geldt de wachttijd specifiek voor aandoeningen op het gebied van orthopedie en chirurgie. Spoedeisende Hulp, oncologie, kinderafdelingen en de kraamafdeling blijven direct beschikbaar voor VGZ-verzekerden, terwijl ook ernstige aandoeningen behandeld worden.

Alternatieven
Zuyderland verwijst gedupeerden naar VGZ, om zich daar te laten adviseren over alternatieven. Onder VGZ vallen ook verzekeraars IZA, IZZ, Univé, Bewuzt, Zekur, Promovendum, Zorgzaam, IAK, Turien, Goudse, Aevitae en Besured.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen