Overslaan en naar de inhoud gaan

Patholoog in zaak-Nicky blijft bij sectierapport uit 1998

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 11:30

De forensisch arts die de doodsoorzaak onderzocht van Nicky Verstappen in augustus 1998, blijft bij zijn eerdere bevindingen: een doodsoorzaak is niet bekend. Maar mogelijk is wel sprake geweest van anale penetratie van de jongen uit Heibloem.

Dat zei patholoog Gerrit van Ingen vrijdagochtend tijdens het hoger beroep tegen verdachte Jos Brech in Den Bosch. De deskundige die in 2006 met pensioen ging, had geen actieve herinneringen meer aan het lichaam van Nicky en zijn onderzoek ruim 23 jaar geleden.

Harde bewijzen ontbreken
"Wat in het rapport staat, zijn mijn bevindingen van toen. Veel meer kan ik niet zeggen", aldus Van Ingen. Volgens hem kan er wel sprake zijn geweest van verstikking als doodsoorzaak, maar de harde bewijzen daarvoor ontbreken.

Lees ook: Deskundigen gehoord in zaak-Nicky Verstappen

Dat komt door het ontbindingsproces dat ontstaat na de dood. Daardoor kunnen verschijnselen die duiden op een misdrijf overeenkomen met signalen die horen bij de ontbinding van het lichaam. Denk hierbij aan verkleuring van het lichaam en kleine bloedingen die zijn waargenomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen