Overslaan en naar de inhoud gaan

Pathé neemt bioscopen Euroscoop over

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 15:14

Bioscoopketen Pathé neemt de elf bioscopen van Euroscoop in België en Nederland over. Het gaat onder meer om de bestaande filmtheaters in Maastricht, Lanaken en Maasmechelen. Het Euroscoop-gebouw in Maastricht kom daarmee na vijf jaar weer in handen van Pathé.

In Maastricht is er al een Pathé bioscoop, op loopafstand van de Euroscoop-vestiging.

Twee Pathé-bioscopen
"We zullen beide theaters aanhouden", zegt een woordvoerder van Pathé daarover. "We gaan eerst alles zo soepel mogelijk laten doorlopen, business as usual. Bezoekers van Pathé en van Euroscoop mogen dezelfde service verwachten."

Lees ook: Laatste dag voor bioscoop Pathé in Maastricht

Tevreden met omzet
Pathé zegt tevreden te zijn met de resultaten van de bioscoop aan de Boschstraat. "De eerste twee jaren waren wel lastig omdat het hele gebied in de directe omgeving in ontwikkeling was. Dat nadert nu zijn einde en de totale omgeving wordt steeds aantrekkelijker. Wij zien dat ook in de ontwikkeling van de bioscoop", zegt een woordvoerder.

Doorgroeien
Door de toevoeging groeit Pathé in Nederland naar 32 locaties. Die zijn samen goed voor 241 zalen. De Euroscoop-deal is volgens Pathé volledig in lijn met de groeistrategie voor de lange termijn. Op 25 november opent een nieuwe bioscoop in Amsterdam-Noord de deuren en vanaf halverwege volgend jaar opent de vestiging in Den Haag Ypenburg. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen