Overslaan en naar de inhoud gaan

Paters Westvleteren boos op supermarktketen Jan Linders

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 19:38

De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft zich de woede op de hals gehaald van de monniken van de Belgische Sint-Sixtusabdij, waar het trapistenbier Westvleteren wordt gebrouwen.

Jan Linders verkocht donderdag zonder toestemming van de paters het bier uit Westvleteren. Volgens VRT Nieuws zijn ze verontwaardigd.

Exclusief
De supermarktketen uit Bergen had donderdag 'exclusief' 7.200 flesjes van het bier, volgens kenners het beste abdijbier ter wereld, in de schappen liggen. En dat is redelijk bijzonder. Westvleteren is normaal alleen maar verkrijgbaar bij de abdij zelf.

Waarden en visie
Volgens Jan Linders hadden ze toestemming gekregen om het bier te verkopen, maar volgens de paters is daar niks van waar. Sterker nog, er zou ook geen sprake van samenwerking zijn. "Wij hebben het nieuws via de media vernomen, en zijn enorm geschrokken", zegt een woordvoerder van de abdij tegen VRT. "We betreuren dat dit zo gebeurt, dit strookt niet met de waarden en visie van onze gemeenschap."

De paters overwegen nog om contact op te nemen met de supermarkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen