Overslaan en naar de inhoud gaan

Pastoor morst koffie van schrik, kerk gered door erfenis

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 9:45

Pastoor Harrie Broers kreeg een paar dagen geleden de schrik van zijn leven. Zijn Pancratiuskerk in Munstergeleen is gered door de erfenis van een overleden landbouwer.

De ongetrouwde Charles Halmans heeft in zijn testament laten zetten dat zijn hele vermogen naar de kerk gaat, schrijft De Limburger.

Gemorst
"Ik stond koffie in te schenken toen de executeur het vertelde, maar ik ben bang dat ik gemorst heb", zegt de dolblije pastoor tegen de krant.

Het gaat bij de erfenis om een herenboerderij met woonhuis waarvan de waarde geschat wordt op vier tot vijf ton. Een godsgeschenk voor de Pancratiuskerk die te maken had met financiële problemen.

Problemen
Drie jaar geleden nog waarschuwde de pastoor dat het einde van de kerk nabij was. Zijn eigen salaris kon een een tijdje niet meer betaald worden en ook heeft de parochie een tekort van 20.000 euro. Dankzij de erfenis zijn die zorgen voorbij. "De toekomst is verzekerd", zegt Broers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Color Run groot succes
voeten straat buurtbewoners
Burgers de straat op in Sittard-Geleen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen