Overslaan en naar de inhoud gaan

Pastoor morst koffie van schrik, kerk gered door erfenis

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 9:45

Pastoor Harrie Broers kreeg een paar dagen geleden de schrik van zijn leven. Zijn Pancratiuskerk in Munstergeleen is gered door de erfenis van een overleden landbouwer.

De ongetrouwde Charles Halmans heeft in zijn testament laten zetten dat zijn hele vermogen naar de kerk gaat, schrijft De Limburger.

Gemorst
"Ik stond koffie in te schenken toen de executeur het vertelde, maar ik ben bang dat ik gemorst heb", zegt de dolblije pastoor tegen de krant.

Het gaat bij de erfenis om een herenboerderij met woonhuis waarvan de waarde geschat wordt op vier tot vijf ton. Een godsgeschenk voor de Pancratiuskerk die te maken had met financiële problemen.

Problemen
Drie jaar geleden nog waarschuwde de pastoor dat het einde van de kerk nabij was. Zijn eigen salaris kon een een tijdje niet meer betaald worden en ook heeft de parochie een tekort van 20.000 euro. Dankzij de erfenis zijn die zorgen voorbij. "De toekomst is verzekerd", zegt Broers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Color Run groot succes
voeten straat buurtbewoners
Burgers de straat op in Sittard-Geleen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen