Overslaan en naar de inhoud gaan

Pastoor Heugem: 'Hopelijk wordt Tanja eindelijk gevonden'

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 13:09

Pastoor Everard de Jong van de parochie in de Maastrichtse wijk Heugem hoopt dat Tanja wordt gevonden. Hij zocht in 1993 ook al mee naar de vermiste 18-jarige.

Hij was destijds plaatsvervangend pastoor van de parochie in Heugem toen Tanja Groen verdween.

Al betrokken
"Ik heb toen zelf ook meegezocht", vertelde hij woensdag tegen het ANP. "Ik herinner me dat er met honden en een helikopter werd gezocht. Maar we vonden niets. Ook haar fiets vonden we niet terug." De 61-jarige De Jong, tevens hulpbisschop van bisdom Roermond, is sinds anderhalve maand ook pastoor van de parochie Sint Michaël in Heugem. "Net als nu was ik ook toen hier als pastoor werkzaam, wel opvallend!", zei De Jong. "Ik was indertijd net twee weken als vervanger in Heugem, toen het meisje verdween."

Video: L1

Lees ook: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

'We dachten aan drugszaak'
De politie heeft volgens De Jong onlangs gebeld met de vicevoorzitter van het kerkbestuur om te zeggen dat ze opgravingen gingen verrichten in een van de graven op het kerkhof. Waar ze naar gingen zoeken, zeiden ze er volgens De Jong niet bij. "Wij dachten dat het om een drugszaak ging. Ik hoorde pas deze ochtend dat ze op zoek zijn naar Tanja Groen."

De Jong zei hoopvol gestemd te zijn. "Ik hoop echt dat ze nu gevonden wordt. Het is een drama voor de familie om al die jaren in onzekerheid te verkeren."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen