Overslaan en naar de inhoud gaan

Pastoor grote fan van sint, maar dit jaar blijft hij thuis

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 19:13

Pastoor Marcus Vankan is dit jaar bij wijze van grote uitzondering thuis als Sinterklaas voet aan wal zet tijdens de jaarlijkse intocht.

De pastoor uit Heythuysen bezoekt de goedheiligman al jaren tijdens de jaarlijkse intocht, maar dit jaar moest hij de intocht noodgedwongen thuis via de televisie volgen.

Draaiboek
De fan van de sint laat trots het televisiedraaiboek van de NTR zien met de handtekening van Sinterklaasadviseur Steven de Walle en verslaggever van het Sinterklaasjournaal Jeroen Kramer, gekregen tijdens de landelijke intocht in Roermond. Met goede kennissen staan ze als groupies langs de kade om een glimp op te vangen van Sinterklaas.

Video: L1

Kenner
Maar dit jaar is alles anders, en blijft de pastoor thuis om de uitzending op de televisie te bekijken, met koffie uit een Sinterklaasmok en een zelfgebakken taaitaai. Pastoor Vankan laat niets aan het toeval over en kan zich met recht een Sinterklaaskenner noemen.

Hulpsint
Ruim vijfentwintig jaar geleden werd Vankan gevraagd om hulpsint te spelen. Dat beviel hem zo goed dat hij boekjes over de goedheiligman begon te verzamelen. Zijn collectie bestaat inmiddels uit ruim 2000 objecten. Inmiddels heeft hij zelf ook een boek geschreven. Veel spullen die hij verzameld heeft staan in zijn woonkamer, maar hij heeft ook enkele pronkstukken in de Nicolaaskerk neergezet, zodat hij daar de geschiedenis van de Heilige Nicolaas kan vertellen.

Altaarretabel
Topstuk van zijn verzameling is misschien wel een altaarretabel ter ere van de Heilige Nicolaas. Hier is de geschiedenis van het Sinterklaasfeest weergegeven dat ieder jaar in de kerk wordt gehouden. Voor het altaarretabel is een brievenbus geplaatst, zodat er tijdens de coronapandemie tekeningen en brieven aan de goedheiligman 'gepost' kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen