Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion in Roermond helemaal afgelast

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 18:21

The Passion gaat definitief dit jaar niet door in Roermond, ook niet zonder publiek.

Dat heeft de gemeente Roermond dinsdagavond laten weten.

Geen alternatieven
"Door de nieuwe maatregelen die maandag door de Rijksoverheid vanwege het coronavirus zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion dit jaar in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden." Dat het evenement met 20.000 bezoekers op die manier niet door kon gaan, was eerder al bekend. Daarna volgde intensief overleg over alternatieven. "Dat overleg is gestopt, nu vanuit het Rijk de nieuwe maatregelen zijn afgekondigd."

Lees ook: 'The Passion kan nog steeds doorgaan'

Op z'n kop
Rianne Donders, burgemeester van Roermond, vindt het jammer dat The Passion niet doorgaat. "Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z'n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is."

Scenario's
De EO, mede-organisator van het paasspektakel, gaf maandagavond nog aan dat zij zich nog steeds oriënteert op een alternatieve vorm. "Er zal geen publiek bij zijn, en het zal een andere vorm worden dan mensen gewend zijn", stelde een woordvoerder toen. "Maar we verkennen alle scenario's en er zijn nog steeds scenario's die reëel zijn."

Munsterplein
The Passion wordt in Nederland sinds 2011 op Witte Donderdag gehouden, telkens in een andere stad. De komende editie op het Munsterplein in Roermond zou de tiende editie worden met zowel nieuwe als bestaande liedjes uit eerdere jaren. Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis zouden de rollen van Jezus en Maria spelen. Soy Kroon en Jan Kooijman zouden te zien zijn als de discipelen Judas en Petrus.

De omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater gaan nu kijken of ze een actueel alternatief plan voor een tv-uitzending op 9 april op NPO 1 op touw kunnen zetten.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen