Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 18:43

Het organiseren van The Passion in april 2020 gaat de gemeente Roermond 'een kleine 900.000 euro' kosten.

Dat laat wethouder Angely Waajen van Roermond weten in L1mburg Centraal.

Durven investeren
De wethouder benadrukt dat het evenement ook veel oplevert. "Ook al vinden we het belangrijk ons huishoudboekje goed op orde te houden, moet je ook ambitie blijven houden en durven te investeren in de stad en de mensen." Over de financiering is de gemeente ook in overleg met de provincie, particulieren en bedrijven. "Want Roermond zo goed op de kaart zetten, kost iets maar levert ook iets op", aldus Waajen.

Bijzondere eer
Eerder noemde Waajen het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. "Roermond is een fantastische stad. We zijn gewend om evenementen te organiseren en Roermond kan dit dus gemakkelijk aan. De stad heeft viel te bieden. We zijn het Munsterplein plein heel mooi aan het opknappen. We verheugen ons er enorm op om ook onze bewoners iets extra's te kunnen bieden", aldus de wethouder.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Geen circus
Het Bisdom Roermond heeft zich ook aangesloten als partner van The Passion. Als het aan bisschop Harrie Smeets ligt, wordt het evenement geen circus. Hij biecht op dat hij The Passion nog nooit op tv heeft gezien. Hij is echter niet bang dat het een spektakelproductie wordt waar hij weinig mee heeft.

Video: L1

Zijlijn
Volgens de bisschop, die een jaar geleden in het ambt trad, beleven mensen tegenwoordig op verschillende manieren het verhaal van Jezus. Het Bisdom heeft geen regie in de tv-productie. "Wij staan rustig aan de zijlijn."

Prachtig
"Voor Roermond is het prachtig", aldus Smeets. De jubileum-editie van The Passion wordt uitgevoerd op het Munsterplein, bij de Munsterkerk. De locatie ligt slechts enkele meters van de bisschopswoning aan de Paredisstraat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen