Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 18:43

Het organiseren van The Passion in april 2020 gaat de gemeente Roermond 'een kleine 900.000 euro' kosten.

Dat laat wethouder Angely Waajen van Roermond weten in L1mburg Centraal.

Durven investeren
De wethouder benadrukt dat het evenement ook veel oplevert. "Ook al vinden we het belangrijk ons huishoudboekje goed op orde te houden, moet je ook ambitie blijven houden en durven te investeren in de stad en de mensen." Over de financiering is de gemeente ook in overleg met de provincie, particulieren en bedrijven. "Want Roermond zo goed op de kaart zetten, kost iets maar levert ook iets op", aldus Waajen.

Bijzondere eer
Eerder noemde Waajen het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. "Roermond is een fantastische stad. We zijn gewend om evenementen te organiseren en Roermond kan dit dus gemakkelijk aan. De stad heeft viel te bieden. We zijn het Munsterplein plein heel mooi aan het opknappen. We verheugen ons er enorm op om ook onze bewoners iets extra's te kunnen bieden", aldus de wethouder.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Geen circus
Het Bisdom Roermond heeft zich ook aangesloten als partner van The Passion. Als het aan bisschop Harrie Smeets ligt, wordt het evenement geen circus. Hij biecht op dat hij The Passion nog nooit op tv heeft gezien. Hij is echter niet bang dat het een spektakelproductie wordt waar hij weinig mee heeft.

Video: L1

Zijlijn
Volgens de bisschop, die een jaar geleden in het ambt trad, beleven mensen tegenwoordig op verschillende manieren het verhaal van Jezus. Het Bisdom heeft geen regie in de tv-productie. "Wij staan rustig aan de zijlijn."

Prachtig
"Voor Roermond is het prachtig", aldus Smeets. De jubileum-editie van The Passion wordt uitgevoerd op het Munsterplein, bij de Munsterkerk. De locatie ligt slechts enkele meters van de bisschopswoning aan de Paredisstraat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen