Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion is Roermond 900.000 euro waard

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 18:43

Het organiseren van The Passion in april 2020 gaat de gemeente Roermond 'een kleine 900.000 euro' kosten.

Dat laat wethouder Angely Waajen van Roermond weten in L1mburg Centraal.

Durven investeren
De wethouder benadrukt dat het evenement ook veel oplevert. "Ook al vinden we het belangrijk ons huishoudboekje goed op orde te houden, moet je ook ambitie blijven houden en durven te investeren in de stad en de mensen." Over de financiering is de gemeente ook in overleg met de provincie, particulieren en bedrijven. "Want Roermond zo goed op de kaart zetten, kost iets maar levert ook iets op", aldus Waajen.

Bijzondere eer
Eerder noemde Waajen het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. "Roermond is een fantastische stad. We zijn gewend om evenementen te organiseren en Roermond kan dit dus gemakkelijk aan. De stad heeft viel te bieden. We zijn het Munsterplein plein heel mooi aan het opknappen. We verheugen ons er enorm op om ook onze bewoners iets extra's te kunnen bieden", aldus de wethouder.

Lees ook: The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Geen circus
Het Bisdom Roermond heeft zich ook aangesloten als partner van The Passion. Als het aan bisschop Harrie Smeets ligt, wordt het evenement geen circus. Hij biecht op dat hij The Passion nog nooit op tv heeft gezien. Hij is echter niet bang dat het een spektakelproductie wordt waar hij weinig mee heeft.

Video: L1

Zijlijn
Volgens de bisschop, die een jaar geleden in het ambt trad, beleven mensen tegenwoordig op verschillende manieren het verhaal van Jezus. Het Bisdom heeft geen regie in de tv-productie. "Wij staan rustig aan de zijlijn."

Prachtig
"Voor Roermond is het prachtig", aldus Smeets. De jubileum-editie van The Passion wordt uitgevoerd op het Munsterplein, bij de Munsterkerk. De locatie ligt slechts enkele meters van de bisschopswoning aan de Paredisstraat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen