Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:11

De tiende editie van The Passion komt in 2020 naar Roermond.

Het is daarmee voor het eerst dat het muzikale paasevenement 'onder de rivieren' plaatsvindt. De live-uitzending vindt plaats op donderdag 9 april en komt live vanaf het Munsterplein. Ook worden er scènes opgenomen op andere plekken in de bisschopstad.

800 jaar Munsterkerk
Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. "En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert", zegt Waajen. "Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving."

Het Bisdom Roermond heeft zich aangesloten als partner van The Passion.

75 jaar bevrijding
De jubileumeditie staat volgend jaar extra stil bij 75 jaar bevrijding en krijgt dan ook het thema #vrijheid mee. "The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus", zegt omroep EO.

BN'ers
Voor het uitbeelden van het leven, sterven en opstaan van Jezus kruipen verschillende BN'ers in de huid van de Bijbelfiguren. Het is nog niet bekend wie het verhaal in Roermond gaan uitbeelden.

Lees ook: Maastricht in de race voor The Passion 2020

Het is niet het eerste grote tv-evenement dat naar Limburg komt. Eerder werd al bekend dat Koningsdag vanuit Maastricht komt. Die stad was overigens ook in de race voor The Passion.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen