Overslaan en naar de inhoud gaan

The Passion in 2020 live vanuit Roermond

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:11

De tiende editie van The Passion komt in 2020 naar Roermond.

Het is daarmee voor het eerst dat het muzikale paasevenement 'onder de rivieren' plaatsvindt. De live-uitzending vindt plaats op donderdag 9 april en komt live vanaf het Munsterplein. Ook worden er scènes opgenomen op andere plekken in de bisschopstad.

800 jaar Munsterkerk
Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. "En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert", zegt Waajen. "Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving."

Het Bisdom Roermond heeft zich aangesloten als partner van The Passion.

75 jaar bevrijding
De jubileumeditie staat volgend jaar extra stil bij 75 jaar bevrijding en krijgt dan ook het thema #vrijheid mee. "The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus", zegt omroep EO.

BN'ers
Voor het uitbeelden van het leven, sterven en opstaan van Jezus kruipen verschillende BN'ers in de huid van de Bijbelfiguren. Het is nog niet bekend wie het verhaal in Roermond gaan uitbeelden.

Lees ook: Maastricht in de race voor The Passion 2020

Het is niet het eerste grote tv-evenement dat naar Limburg komt. Eerder werd al bekend dat Koningsdag vanuit Maastricht komt. Die stad was overigens ook in de race voor The Passion.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen