Overslaan en naar de inhoud gaan

Passiespelen op anderhalve meter, zelfs het kruisigen

Geplaatst opzaterdag 3 juli 2021 - 19:34

Na een jaar coronavertraging kan het verhaal over de lijdensweg van Jezus zaterdagavond eindelijk worden opgevoerd in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het publiek maar ook de acteurs houden allemaal anderhalve meter afstand. Zelfs tijdens het kruisigen van Jezus.

Hoe dat precies in zijn werking gaat, daar doet regisseur Cees Rullens geheimzinnig over. "Dan moet je een voorstelling komen bezoeken. Maar als het publiek de anderhalve meterregel moet respecteren, dan doen we dat op het toneel ook", vertelt hij. "Dan krijg je een hele aparte voorstelling, dat is echt uniek."

Verhaal Jezus lijkt op corona
Volgens de regisseur is het verhaal van Jezus eigentijdser dan ooit. Hij wijst naar de situatie in Palestina, gelijkheid tussen man en vrouw maar ook naar corona. "Dat je geen afscheid kunt nemen van je eigen zoon, zoals Maria bij Jezus, dat hebben we op de IC's ook gezien. Mensen sterven, maar je mag er niet bij. Ook dat ga je voelen in deze voorstelling", vertelt Rullens.

Minder publiek
De tribune van het openluchttheater is tijdens deze editie maar voor een kwart gevuld. Daar heeft de organisatie bewust voor gekozen omdat ze bang waren dat er minder publiek zou komen als vooraf testen verplicht was. Het zijn de 21e Passiespelen sinds de eerste opvoering in 1931. In totaal worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee per dag. De laatste is op zondag 5 september.

Lees ook: Een leven lang bij de Passiespelen

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen