Overslaan en naar de inhoud gaan

Passiespelen 2020: compleet nieuw en meer personages

Geplaatst opdonderdag 29 juni 2017 - 14:47

De eerstvolgende editie van de Passiespelen, die in 2020 wordt opgevoerd, zal in een compleet nieuw jasje worden gegoten.

Cees Rullens zal net als in de voorgaande jaargangen de regie op zich nemen. De tekstschrijvers zijn nieuw: Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Nieuw
Het moet een 'geheel nieuwe en andere' voorstelling worden, zegt vice-voorzitter Paul Hollaar. "De afgelopen edities waren toch vooral op de oude tradities gestoeld. We willen nu meer rekening houden met de veranderde tijdsgeest: de bezoekers weten steeds minder van de bijbelse geschiedenis, maar worden wel nog altijd geraakt door de boodschappen uit het Passiespel. Bij de komende editie zullen daarom meer personages in het verhaal verwerkt worden."

Enthousiast
De Passiespelen zullen echter niet de kant opgaan van het populaire tv-spektakel The Passion, dat meer op entertainment en populaire muziek is gestoeld. De nieuwe tekstschrijvers Ter Heege en Jansen zijn bekend van de theaterconcerten getiteld 'De Maria Monologen', die zij zowel schreven als regisseerden. "Ze hebben ter inspiratie de afgelopen edities bekeken en daarna meteen 'ja' gezegd. Zij waren zeer vereerd toen we hen vroegen", weet Hollaar. Over de inhoud van de nieuwe teksten is nog niets bekend. Op dit moment zijn pas twee hoofdstukken herschreven.

Tegelen
Elke vijf jaar worden in Tegelen de Passiespelen opgevoerd. In deze toneelvoorstelling wordt het verhaal van het lijden en de kruisiging van Jezus uitgebeeld. Het gros van de deelnemers zijn plaatselijke amateurs. De laatste editie is door ruim 38 duizend mensen bezocht.

Video: Youtube

Regisseur
In 2010 en 2015 werden de Passiespelen ook geregisseerd door Cees Rullens en kwam de muziek van Nard Reijnders. Rullens gebruikte in 2010 bewerkte teksten van Wiel Kusters en in 2015 fungeerde de Vlaming Patrick Lateur als tekstschrijver. Cor van Leipsig ontwierp voor beide edities een nieuw decor.

De nieuwe auteurs en de regisseur hebben een jaar de tijd om de tekst en het regieconcept gestalte te geven. De presentatie daarvan zal zijn op donderdag 29 maart 2018 (Witte Donderdag).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Monument Den Gouden Berg Tegelen gered
Tegelen maakt zich op voor Passiespelen
Passiespelen in Tegelen in première
'Jezus' in Passiespelen doet aangifte van bedreiging
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen