Overslaan en naar de inhoud gaan

Passant grijpt in: straatrover opgepakt in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 16:23

Een toevallige voorbijganger heeft donderdagmiddag een brutale straatroof in Maastricht in de kiem gesmoord.

De passant zag hoe een man een vrouw probeerde te beroven die geld wilde storten in de stortkluis van de Rabobank aan de Gubbelsstraat.

Achtervolging
De straatrover wist het pakket geld mee te grissen, maar de voorbijganger zette meteen de achtervolging in. Vlak om de hoek, aan de Hasseltkade, kreeg hij de overvaller te pakken. De voorbijganger wist samen met andere voorbijgangers de man in bedwang te houden tot de inmiddels gewaarschuwde politie ter plekke kwam.

De agenten rekenden de man in en namen hem mee naar het bureau om hem vast te zetten. Het slachtoffer van de straatroof doet aangifte.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen