Overslaan en naar de inhoud gaan

Passagiersvluchten hervat op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 17:10

Met vlucht CD771 van Corendon naar het Bulgaarse Burgas is het passagiersvervoer van en naar Maastricht dinsdag weer hervat.

De laatste keer dat er passagiers via de terminal in Beek werden afgehandeld was op 21 maart.

Coronacrisis
De stilstand kwam net op een moment dat de Limburgse luchthaven goede cijfers noteerde. Het aantal passagiers dat begin van het jaar gebruikmaakte van Maastricht Aachen Airport, lag bijna twee keer zo hoog als begin 2019. Maastricht Aachen Airport leek dit jaar op een recordaantal passagiers af te stevenen door vakantievlieger Corendon, dat 16 bestemmingen zou aandoen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten, vertelt directeur Jos Roeven.

"Ik denk dat we het seizoen financieel niet meer goed kunnen maken. Gelukkig hebben we ook nog een vrachtsector om het iets te compenseren", vertelt Roeven.

Bekijk hier het gesprek met Jos Roeven.

Buiten wachten
Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden passagiers pas anderhalf uur voor vertrek van hun vlucht toegelaten tot de vertrekhal. Dat leidde dinsdag tot rijen met voornamelijk Belgische passagiers die voor het luchthavengebouw stonden te wachten omdat ze nog niet naar binnen mochten. De Belgen waren vooraf niet op de hoogte van de maatregel.

Vanaf 1 juli komt het passagiersvervoer weer op gang. Woensdag vertrekken er weer passagiersvluchten naar verschillende bestemmingen in Griekenland, Spanje en Italië.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen