Overslaan en naar de inhoud gaan

Passagiers weer mee naar boven: 'Een ongelooflijke ervaring'

Geplaatst opzaterdag 18 juli 2020 - 18:19

Bij de Eerste Limburgse Zweefvliegclub in Schinveld mogen weer passagiers meegenomen worden. Dat is niet alleen belangrijk om mensen kennis te laten maken met het zweefvliegen. De club krijgt op deze manier ook weer meer geld in het laatje.

Frank Lauman uit Simpelveld was zaterdag de eerste passagier sinds lange tijd. "Het lijkt me ontzettend spannend om mee naar boven te gaan." Hij mag plaatsnemen in een toestel van Tsjechische makelij. Het is vroeger door de Russen gebruikt als opleidingsvliegtuig voor militairen.

Dodelijke ongelukken
Vorige week kwam het zweefvliegen nog negatief in het nieuws door twee dodelijke ongelukken in twee dagen tijd. In Brabant en net over de grens in Duitsland waren er ongelukken gebeurd. In totaal waren hierbij drie doden gevallen. "Het is voor mij geen reden om in zo'n toestel te stappen, overal kleven risico's aan", aldus Lauman.

'Ongelooflijke belevenis'
Voordat Lauman de lucht in mag, krijgt hij een uitgebreide instructie van piloot Louis Vogelpoel. Met passie vertelt hij over de D-3346. Lauman krijgt uit voorzorg een parachute én een mondkapje. Sinds corona is dat nu verplicht. Met de lier worden ze met een rotvaart de lucht ingetrokken. "Je wordt helemaal je stoel ingedrukt", vertelt hij enthousiast. En eenmaal boven is het uitzicht geweldig. Wel warm, zeker met een mondkapje op. Maar absoluut de moeite waard om te doen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen