Overslaan en naar de inhoud gaan

Passagiers weer mee naar boven: 'Een ongelooflijke ervaring'

Geplaatst opzaterdag 18 juli 2020 - 18:19

Bij de Eerste Limburgse Zweefvliegclub in Schinveld mogen weer passagiers meegenomen worden. Dat is niet alleen belangrijk om mensen kennis te laten maken met het zweefvliegen. De club krijgt op deze manier ook weer meer geld in het laatje.

Frank Lauman uit Simpelveld was zaterdag de eerste passagier sinds lange tijd. "Het lijkt me ontzettend spannend om mee naar boven te gaan." Hij mag plaatsnemen in een toestel van Tsjechische makelij. Het is vroeger door de Russen gebruikt als opleidingsvliegtuig voor militairen.

Dodelijke ongelukken
Vorige week kwam het zweefvliegen nog negatief in het nieuws door twee dodelijke ongelukken in twee dagen tijd. In Brabant en net over de grens in Duitsland waren er ongelukken gebeurd. In totaal waren hierbij drie doden gevallen. "Het is voor mij geen reden om in zo'n toestel te stappen, overal kleven risico's aan", aldus Lauman.

'Ongelooflijke belevenis'
Voordat Lauman de lucht in mag, krijgt hij een uitgebreide instructie van piloot Louis Vogelpoel. Met passie vertelt hij over de D-3346. Lauman krijgt uit voorzorg een parachute én een mondkapje. Sinds corona is dat nu verplicht. Met de lier worden ze met een rotvaart de lucht ingetrokken. "Je wordt helemaal je stoel ingedrukt", vertelt hij enthousiast. En eenmaal boven is het uitzicht geweldig. Wel warm, zeker met een mondkapje op. Maar absoluut de moeite waard om te doen".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen