Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Passagiers en vracht dalen fors op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 8:21

Maastricht Aachen Airport zag in het derde kwartaal van dit jaar het aantal passagiers het sterkst teruglopen van alle Nederlandse luchthavens.

Ook de hoeveelheid vracht daalde fors. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bestemmingen
Door het wegvallen van een aantal bestemmingen kreeg het vliegveld slechts 49.000 passagiers te verwerken, terwijl dit er in het derde kwartaal vorig jaar nog bijna 75.000 waren. Dat is een daling van 34,1 procent.

Regionale vliegvelden
Landelijk was er sprake van een stijging. Er werden er afgelopen kwartaal 20,8 miljoen passagiers verwerkt, een kleine 8 procent meer dan een jaar eerder. Net zoals in Maastricht zagen de regionale vliegvelden in Rotterdam en Groningen hun passagiersaantal teruglopen.

Forse terugval
In Maastricht was er ook sprake van een forse terugval in het vrachtvervoer, met 42 procent tot 6600 ton. Dat kwam vooral door het vertrek van een vliegmaatschappij, waardoor er onder andere vluchten van en naar Zuid-Amerika zijn weggevallen. Omdat er in Limburg relatief weinig maatschappijen actief zijn had dat grote invloed op de totale overslag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Actiegroepen naar de rechter om langere landingsbaan
Vliegveld neemt maatregelen na overschrijden geluidsnorm
Burgemeester vreest geen extra geluidsoverlast vliegveld Beek
Vliegveld Beek in middenmoot qua parkeerkosten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen