Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Passagiers en vracht dalen fors op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 8:21

Maastricht Aachen Airport zag in het derde kwartaal van dit jaar het aantal passagiers het sterkst teruglopen van alle Nederlandse luchthavens.

Ook de hoeveelheid vracht daalde fors. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bestemmingen
Door het wegvallen van een aantal bestemmingen kreeg het vliegveld slechts 49.000 passagiers te verwerken, terwijl dit er in het derde kwartaal vorig jaar nog bijna 75.000 waren. Dat is een daling van 34,1 procent.

Regionale vliegvelden
Landelijk was er sprake van een stijging. Er werden er afgelopen kwartaal 20,8 miljoen passagiers verwerkt, een kleine 8 procent meer dan een jaar eerder. Net zoals in Maastricht zagen de regionale vliegvelden in Rotterdam en Groningen hun passagiersaantal teruglopen.

Forse terugval
In Maastricht was er ook sprake van een forse terugval in het vrachtvervoer, met 42 procent tot 6600 ton. Dat kwam vooral door het vertrek van een vliegmaatschappij, waardoor er onder andere vluchten van en naar Zuid-Amerika zijn weggevallen. Omdat er in Limburg relatief weinig maatschappijen actief zijn had dat grote invloed op de totale overslag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Actiegroepen naar de rechter om langere landingsbaan
Burgemeester vreest geen extra geluidsoverlast vliegveld Beek
Vliegveld neemt maatregelen na overschrijden geluidsnorm
Vliegveld Beek in middenmoot qua parkeerkosten
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen