The Passion 2019  Dordrecht

Roermond hoopt op herrijzenis The Passion

Ondanks het afhaken van de EO als organisator voor het dit jaar afgelaste kruiswegspektakel The Passion, blijft Roermond hopen dat het evenement daar volgend jaar herrijst.

Pasen in Playmobilland
Video: Schinnense juf brengt Pasen in Playmobilstijl

De voormalig onderwijzeres Désirée van Breugel uit Schinnen brengt al jaren Bijbelverhalen tot leven met behulp van Playmobil. Door de huidige omstandigheden is ze nu ook digitaal met het speelgoed in de weer.

stock koud winter koffie
Extreme afkoeling: tweede paasdag aanzienlijk kouder

Na een heerlijke zonnig eerste paasdag koelt Limburg op tweede paasdag flink af. Dankzij een stevige noordenwind wordt het ruim twaalf graden kouder dan zondag.

stock winkelen Pasen
'Traditionele paasuitjes' ook op tweede paasdag ongewenst

Tweede paasdag is voor velen traditioneel een dag voor een bezoek aan een meubelboulevard. Maandag belooft een stuk frisser te worden. Prima omstandigheden voor een rondje bouwmarkt of woonboulevard, maar het advies is en blijft: niet doen, blijf thuis, zoek de drukte niet op.

pasen weer (12 apr 2020)
Meteo Limburg: recordwarme zondag 12 april

Met een temperatuur van 22,5 graden zondagmiddag op het weerstation van Maastricht Aachen Airport is het daar het warmst sinds de metingen daar in 1946 zijn begonnen.

munsterkerk roermond
Paasmis: 'Kan het leven misschien anders worden?'

Bisschop Harrie Smeets kijkt zondagmiddag tevreden terug op de paasmis in zijn vanwege de coronacrisis verder lege Munsterkerk in Roermond.

Paasbrunch
Gesloten restaurants serveren talloze paasmenu's

Tijdens de paasdagen lekker brunchen of dineren in een restaurant, dat zit er dit jaar door de coronacrisis niet in. Om mensen toch van een heerlijk paasmenu te kunnen voorzien, trekken restauranthouders alles uit de kast.

Munsterkerk 2
Bisschop: 'Mis voor lege kerk is geen toneelstuk'

De Paasmis voor een lege Munsterkerk in Roermond is geen toneelstuk voor de bisschop. Dat zegt Harrie Smeets, die de dienst zal leiden. "Bidden doe je met heel je hart, ook al zit er niemand in de kerk."

mooi weer, voorjaar, zon, warmte (stock)
Nog nooit zo vroeg zes warme dagen op rij

Vrijdag is de temperatuur voor de zesde opeenvolgende dag boven de 20 graden uitgekomen. Volgens Meteo Limburg is een aaneengesloten periode van zes warme dagen sinds het begin van de temperatuurmetingen nog nooit zo vroeg in het voorjaar voorgekomen als dit jaar.

Duitse politie
Duitse politie gaat steekproefsgewijs controleren bij grens

De Duitse politie gaat Nederlandse auto's in het grensgebied vanaf vrijdag steekproefsgewijs controleren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten