Overslaan en naar de inhoud gaan

Paschalis in Oostrum wordt geen Polenhotel

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 20:55

Paschalis in Oostrum wordt (voorlopig) geen Polenhotel. Initiatiefnemer Work and Stay uit Maasbree heeft zijn plan in de ijskast gezet.

Aanleiding is het gebrek aan medewerking van de gemeente Venray om eerst asielzoekers te mogen opvangen in het vroegere klooster.

Terug bij af
Dat verklaart directeur Frank van Gerven van Work and Stay. Het gebouw, eigendom van zorginstelling Vincent van Gogh, staat weer te koop. De procedure om het bestemmingsplan te veranderen, is stopgezet, aldus wethouder Martijn van der Putten (D66, Ruimtelijke Ordening). "We zijn terug bij af", zei hij dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van SP’er Joep Gielens.

Bezwaar
Work and Stay wilde 300 buitenlandse werknemers huisvesten in het gebouw. Tegen het voornemen werd bezwaar gemaakt door bewoners en bedrijven in de buurt alsmede de dorpsraad van Oostrum. Door het verzet dreigde een langdurige procedure.

Azc
Om die reden stelde directeur Van Gerven van Work and Stay eind vorig jaar voor het gebouw in de tussentijd te gebruiken als azc voor 300 asielzoekers. De gemeente Venray weigerde medewerking te verlenen, zodat het project moeilijk te financieren werd en Work and Stay besloten heeft het plan niet ten uitvoer te brengen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Work and Stay: vestig azc in Paschalis in Oostrum
Aanpassing plan Polenhotel in Oostrum na kritiek
Procedure Polenhotel Oostrum duurt ‘extreem lang’
Polenhotel verrijst in ‘afvoerput Venray’
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen