Overslaan en naar de inhoud gaan

Pascale Plusquin na verkiezingen uit gemeenteraad Heerlen

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 15:41

Fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren (PvdD) keert na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar niet terug in de gemeenteraad van Heerlen.

Op de concept-kandidatenlijst is Plusquin met een tiende en laatste plaats wel lijstduwer.

Aandacht
Zij zegt te kiezen voor de provinciale politiek. Plusquin is ook fractievoorzitter van de PvdD in het Limburgs Parlement. "De ontwikkelingen in de provinciale politiek vragen heel veel tijd en aandacht. Ik heb besloten mij daarop te richten", aldus Plusquin. Wel zal zij zich beraden, mocht ze via voorkeursstemmen alsnog worden herkozen in de gemeenteraad van Heerlen. "Maar ik ga geen persoonlijke campagne voeren" zo Plusquin.

Géron
De Partij voor de Dieren kwam in 2018 voor het eerst in de Heerlense gemeenteraad met twee zetels. Naast Plusquin kwam Elian Géron in de raad. Géron is nu de beoogde lijsttrekker voor de PvdD in Heerlen. Tweede op de lijst staat Judith Kochen, derde Marion Coumans. Op 21 november wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld op een congres.

Heerlen was in 2018 de enige gemeente in Limburg waar de PvdD meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de verkiezingen van maart komt daar nu Maastricht bij. In de 29 andere Limburgse gemeente komt de partij niet op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen